AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιαν 2019

Διεθνές συνέδριο βιβλιοθηκονομίας στις 22-23/8 στη Σάμο


Η Βιβλιοθήκη Σάμου σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Βιβλιοθηκών και Βιβλιοθηκονόμων (IFLA) διοργανώνουν διεθνές συνέδριο στο νέο δημαρχιακό κτήριο στο Πυθαγόρειο Σάμου στις 22-23 Αυγούστου 2019.

Στο βιβλιοθηκονομικό αυτό συνέδριο θα διερευνηθούν και θα συζητηθούν οι τρόποι πρόσληψης της νέας γενιάς βιβλιοθηκονόμων, της οργάνωσης και διαχείρισης του προσωπικού των βιβλιοθηκών, τις ικανότητές τους και τα εφόδιά τους, τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους αναγνώστες και τους χρήστες των βιβλιοθηκών και να προσελκύσουν στις βιβλιοθήκες περισσότερους αναγνώστες.  Το συνέδριο είναι δορυφορικό (Satellite Meeting) του World Library and Information Congress: 85th IFLA General Conference and Assembly που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 24-30 Αυγούστου 2019.

O τίτλος του συνεδρίου είναι: «Recruiting and Managing the New Generation of Employees to Attract New Markets and Create new Services» και η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα αγγλικά.

Οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης Σάμου αναφέρουν για το συνέδριο "εκτός από τους ανθρώπους των βιβλιοθηκών, θα είναι πολύτιμη η συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο και θέλουν με την σκέψη τους να συμβάλλουν στον προβληματισμό μας, των εκπαιδευτικών, των ερευνητών και όλων των βιβλιόφιλων. 

Θα δεχτούμε με χαρά κάθε πρόταση για ομιλία ή πόστερ από όποιον πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλει δημιουργικά στο θέμα αυτό".

Η Επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου είναι διεθνής αποτελούμενη από στελέχη βιβλιοθηκών από τις παρακάτω χώρες:

1) Ruth Ornholt, Norway
2) Christie Koontz, USA
3) Nie (Heather) Hua, China 
4) Vera Keown, Canada 
5) Mary Chute, USA 
6) Pat Wand, USA
7) Barbara Schleihagen, Germany 
8) Manolis Pyrgiotis, Greece Samos 

Ο χώρος του συνεδρίου θα λειτουργήσει και ως Έκθεση Φωτογραφίας που θα διοργανωθεί από την Φωτογραφική Ομάδα Σάμου με θέμα το βιβλίο.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου στα αγγλικά:




Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις ομιλίες, τις ημερομηνίες κλπ, παρακαλούμε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

H συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν, αλλά θα απαιτείται εγγραφή είτε μέσα από την ιστοσελίδα, είτε επιτόπου. Θα υπάρξουν βεβαιώσεις συμμετοχής και βεβαιώσεις ομιλητών.

Για επικοινωνία και περισσότερη πληροφόρηση: Βιβλιοθήκη Σάμου, τηλέφωνο 22730-27216, email: librasam@otenet.gr , Θεμιστοκλή Σοφούλη 47, Σάμος ΤΚ 83100.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com