AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2019

Τροπολογία Βαρβιτσιώτη στην Ε.Ε για τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στη Σάμο


Στην κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στη Σάμο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής Β' Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σκοπός της τροπολογίας  - που έγινε, ήδη, ομόφωνα δεκτή από την αρμόδια Επιτροπή - είναι η αποσύνδεση του μεταναστευτικού από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

Στη συγκεκριμένη τροπολογία η Συνέλευση εκφράζει την αντίθεσή της για το γεγονός ότι το Δεκέμβριο του 2018, τόσο τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όσο και η ελληνική Κυβέρνηση, συμφώνησαν να διατηρήσουν τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν hotspots, μόνο για όσο διάστημα υπάρχει υπερπληθυσμός μεταναστών σε αυτά.

«Η συμφωνία αυτή προτρέπει, ουσιαστικά, τις ελληνικές αρχές να μη λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα hotspots. Γι' αυτό, τόσο η ΕΕ όσο και η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη συμφωνία τους», αναφέρεται στην τροπολογία.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com