AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαΐ 2013

Ο Δήμος Σάμου για την πρόληψη των πυρκαγιών


Να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης, καθαρισμού και απομάκρυνσης τυχόν εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα, αγροτεμάχια και λοιπούς ακάλυπτους χώρους σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ' αυτές καλεί τους ιδιοκτήτες τους ο Δήμος Σάμου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ή και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος ξεκίνησε την 1η Μαΐου και πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012, τα περισσότερα περιστατικά πυρκαγιών καταγράφηκαν κατά την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

«Συνεπώς, θεωρείται σκόπιμο όσοι ιδιοκτήτες των ανωτέρω εκτάσεων δεν έχουν ήδη προβεί στον καθαρισμό, να προγραμματίσουν τις απαραίτητες εργασίες στους χώρους ευθύνης τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται, ότι η υποχρέωση εκτέλεσης εργασιών πρόληψης των πυρκαγιών εκ μέρους των ιδιοκτητών απορρέει από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, ειδικότερα από τον Ν.998/1979, τις Πυροσβεστικές Διατάξεις 4/1987 και 9/2000 και  την ΚΥΑ12030/1999.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι παραβάτες υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, ενώ ο Δήμος Σάμου διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού με βεβαίωση της σχετικής δαπάνης εις βάρος των ιδιοκτητών
», επισημαίνει ο Δήμος, που τονίζει :

«Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη δημοσιονομική περίοδο που διέρχεται τόσο η χώρα, όσο και το νησί μας, θεωρούμε επιβεβλημένη την κοινή συμμετοχή προκειμένου να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας, το οποίο αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας, του τουρισμού μας».