AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2013

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το "Νήσος Μύκονος"

 

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, πλειοψήφησε με 13 ψήφους η πρόταση του δημάρχου, Στέλιου Θάνου, για προσέγγιση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» και στα δύο λιμάνια του νησιού.

Για το συγκεκριμένο θέμα η τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, στην οποία θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της «Hellenic Seaways».

Νωρίτερα στην πλατεία Πυθαγόρα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων απαιτώντας εν μέσω έντασης να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα αυτό του αποκλεισμού του λιμένα Βαθέος από το πλοίο «Νήσος Μύκονος». Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Σάμου, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, τόνισε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις των φορέων που κάνουν λόγο για εκ περιτροπής δρομολόγια: δύο στο Βαθύ και δύο στο Καρλόβασι.

Παράλληλα, ζήτησε το συγκεκριμένο πλοίο να μην εκτελεί δρομολόγια μόνο τους μήνες μεγάλης επιβατικής κίνησης αλλά καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Δέσποινα Καΐλα, η οποία είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αλλά μόνο μια: «Το πλοίο να προσεγγίζει αποκλειστικά το λιμάνι Βαθέος».

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας υποστήριξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Σκάρος, λέγοντας ότι το πλοίο πρέπει να προσεγγίζει το λιμάνι της πρωτεύουσας. Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου, Γιώργος Κολάρας, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ