AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαΐ 2013

Στη Βουλή το θέμα της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Σάμου στη Σύρο


Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τη μεταφορά τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Σάμου στη Σύρο υπέβαλε η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Αγνή Καλογερή και ο συνάδελφός της Γιάννης Ζερδελής.

Ειδικότερα, αναφερόμενοι στην «εκτός λογικής», όπως τη χαρακτηρίζουν, ειλημμένη απόφαση για ενοποίηση των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Σάμου με τη Δ.Ο.Υ. Σύρου και της Δ.Ο.Υ Χίου με τη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν ότι «η υπολειτουργία της Δ.Ο.Υ., με δεδομένη την υστέρηση της πλήρους μηχανογράφησης, θα έχει συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες, λογιστές, εμπόρους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ. Ας σημειωθεί δε ότι τα νησιά έχουν ελλιπέστατες προβληματικές και υποβαθμισμένες ακτοπλοϊκές συνδέσεις και σχεδόν ανύπαρκτες ενδονησιωτικές».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων η κ. Καλογερή και ο κ. Ζερδελής, «η πρόταση γίνεται χωρίς διάλογο και μέριμνα για τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της νησιωτικότητας.

Σκοπός, πιστεύουμε, είναι η εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρίες των αντικειμένων ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων και οι πιθανές απολύσεις των υπαλλήλων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.Τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με το ζήτημα του κλεισίματος των παραπάνω τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Σάμου και της Δ.Ο.Υ. Χίου και μεταφοράς τους στη Σύρο και Μυτιλήνη αντίστοιχα;

2. Σκοπεύετε παρά τα ελλείμματα στη μηχανοργάνωση να προβείτε στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Μύρινας και Ικαρίας στις 17/06/2013;

3. Τι προτίθεται να κάνει για την αναβάθμιση των φορολογικών υπηρεσιών προς τους πολίτες;

4. Πως διασφαλίζεται ο πιθανός κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας
»;