AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαΐ 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου για τη συγχώνευση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης


Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, Σταύρο Δημηρούδη, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, με την οποία αντιτίθεται στη συγχώνευση των δημόσιων βιβλιοθηκών, μεταξύ αυτών και της Σάμου.

Αφορμή στάθηκε η επικείμενη συγχώνευση/κατάργηση περιφερειακών δημόσιων βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και αυτών σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη.

«Ο σχεδιαζόμενος πνευματικός ακρωτηριασμός των νησιών μας, που η παγκοσμιοποιημένη αγορά με ευκαιρία την οικονομική κρίση προσπαθεί να υποδουλώσει τα πνευματικά αγαθά μας και να εξαλείψει την εθνική μας ταυτότητα και οντότητα με πράξεις σαν την παραπάνω, χρησιμοποιεί ανιστόρητα και σε σύγχυση κρατικά στελέχη που με τέτοιες προτάσεις για την διαχείριση οικονομικών μεγεθών, ολισθαίνει δυστυχώς σε ατραπούς πολιτιστικής κυριαρχίας του ναζισμού», αναφέρει ο κ. Παπαθεοφάνους.

Ζητά, σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «να ενημερωθούν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, προκειμένου δια περιφοράς να αποφασισθεί η διατήρηση σε λειτουργία των μικρών σε μέγεθος αλλά μεγάλων ιστορικών και πνευματικών λίκνων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που τμήμα της είναι οι τοπικές Δημόσιες Βιβλιοθήκες των νησιών μας».