AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2013

Αγνή Καλογερή: "Υποβαθμισμένες οι υπηρεσίες υγείας στη Σάμο"


Τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στο Νομό Σάμου, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ακυρώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγνή Καλογερή, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της προς τον υπουργό Υγείας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σημειώνει:

"Το Ε.Κ.Α.Β του νομού εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα όλο το νησί της Σάμου, με προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να εξυπηρετείται από ένα και μόνο ασθενοφόρο.

Πολλά αγροτικά ιατρεία στο νομό παραμένουν άγονα τόσο στη Σάμο όσο και την Ικαρία με εξέχουσα όμως την περίπτωση αυτού της Θύμαινας που παρά τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας δεν έχει εδώ και πολύ καιρό στελεχωθεί.

Το δίκαιο αίτημα για την αποζημίωση των πολιτών, έστω με το κρατικό τιμολόγιο, εξετάσεων που διενεργούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μη συμβεβλημένα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω αδυναμίας του νοσοκομείου Σάμου να τις πραγματοποιήσει, παραμένει άλυτο.
 
Η τραγική κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Σάμου, η αδυναμία του να φέρει σε πέρας βασικές λειτουργίες του, οι ελλείψεις σε μηχανήματα και υλικά, η καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων του προσωπικού, μετά και τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων και γιατρών, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου στις 30/04/2013, δημιουργούν εκρηκτικό υπόβαθρο στην τοπική κοινωνία.

Κατόπιν τούτων και εν όψει της τουριστικής περιόδου ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
« - Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα τόσο για την στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων και την λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. όσο και για την αποζημίωση των πολιτών που εξετάζονται σε ιδιωτικά μη συμβεβλημένα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ διαγνωστικά κέντρα;

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Σάμου που εδώ και πολύ καιρό έχει τρωθεί και πότε θα προχωρήσει στην άρση της συγχώνευσης των νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας»;"

Πηγή: Η ΑΥΓΗ