AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιουν 2013

"Όχι στην υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου"


Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Σάμο εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα την επικείμενη μεταφορά υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Σάμου στον Πειραιά αλλά και την υποβάθμιση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


"Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο καταγγέλλει τις αβασάνιστες εισηγήσεις των γραφειοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών που οδηγεί σε συρρίκνωση και έμμεσα σε σταδιακό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Σάμου μέσω της κατάργησης των τμημάτων του Ελεγκτικού και του Δικαστικού δια της μεταφοράς τους σε Δ.Ο.Υ του Πειραιά, καθώς και την ουσιαστική κατάργηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, του μόνου λειτουργικού πνεύμονα πολιτισμικής αναζήτησης του νησιού μας.

Αν οι εισηγήσεις αυτές υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, το γεγονός θα έχει άμεσες επιπτώσεις στους κατοίκους του νησιού μας, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις στο κέντρο την ίδια στιγμή που οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλές και τα πλοία της γραμμής ολοένα και λιγότερα, αφενός και αφετέρου θα περιορίσει τους πνευματικούς ορίζοντες των συμπολιτών μας που βρίσκουν πνευματικό καταφύγιο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη ενάντια στην πνευματική απομόνωση που η νησιωτικότητα τους καταδικάζει.

Είναι θλιβερό το ίδιο το κράτος να αναιρεί την νησιωτικότητα, να καταστρέφει τις ζωές και τα όνειρα των υπαλλήλων του τη στιγμή που κατά τον διορισμό τους στο δημόσιο υπέγραφαν την υποχρεωτική παραμονή τους στην παραμεθόριο σαν όρο. Εξ ίσου θλιβερό είναι να αποστερείται ο τοπικός πληθυσμός της απαραίτητης για την εποχή μας πνευματικής τροφής που μια δημόσια βιβλιοθήκη προσφέρει.

Ζητάμε από την κυβέρνηση την οριστική απόρριψη και οριστική ματαίωση του πορίσματος για τις νησιωτικές περιοχές και τη στήριξη στην πράξη του δικαιώματος των νησιωτών να έχουν αξιοπρεπείς, και ικανοποιητικές δημόσιες υπηρεσίες στον τόπο τους
".