AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Απρ 2014

Εκδήλωση για το σαμιώτικο πεύκο και την παραδοσιακή υλοτομία στις 12/4


Το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου "Νικόλαος Δημητρίου" διοργανώνει το Σάββατο 12 Απριλίου τη δεύτερη ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Το σαμιώτικο πεύκο και η παραδοσιακή υλοτομία στη Σάμο".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην πόλη της Σάμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ) και τα θέματά της μεταξύ άλλων είναι:

- Η πρόοδος των εργασιών του προγράμματος για το σαμιώτικο πεύκο και την παραδοσιακή υλοτομία στη Σάμο.

- Τα πρώτα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των αρχειακών πηγών και των προφορικών μαρτυριών.

- Οι αναλυτικές καταγραφές των εργαλείων υλοτομίας και του μηχανικού εξοπλισμού επεξεργασίας ξύλου.

- Οι περιγραφές των τοπικών κατασκευών και τα προϊόντα από ξυλεία της Σάμου.

- Οι πρώτες διατυπώσεις συμπερασμάτων της έρευνας και αξιολογήσεις της προόδου υλοποίησης των στόχων του έργου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προγραμματισμένη ημερίδα, θα παρουσιαστούν η πρόοδος και τα διαφαινόμενα αποτελέσματα ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και σύντομες τοποθετήσεις πάνω στην θεματολογία του έργου.

Εισηγητές θα είναι ο αρχιτέκτονας Κώστας Δαμιανίδης, οι εκπαιδευτικοί Χρίστος Λάνδρος, Βαγγέλης Δημητριάδης και Δημήτρης Θρασυβούλου και η συγγραφέας Έλσα Χίου.


Η εκδήλωση εντάσσεται στο "Πέλαγος Πολιτισμού", έναν πολυθεματικό θεσμό που έχει εγκαινιάσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα εννέα νησιά της. Σκοπός του είναι η διάδοση και διασύνδεση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναπτύσσονται σε κάθε νησί. Ο θεσμός αφορά μια σειρά από εκδηλώσεις, που απλώνονται χρονικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, από τον Αύγουστο του 2013 έως και το  Δεκέμβριο 2014.