AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Απρ 2014

Προγράμματα επιμόρφωσης τον Μάιο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι


Τρία ενδιαφέροντα προγράμματα διαρκούς επιμόρφωσης προσφέρει τον Μάιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους κατοίκους της Σάμου. Τα προγράμματα αναλυτικά είναι τα εξής:

1) Το πρώτο Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα (Ε.Θ.Π) έχει τίτλο: "Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-Mεσαίες Επιχειρήσεις" και θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 7 Μαΐου.

Στόχος αυτού του Ε.Θ.Π είναι να συμβάλλει στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) των νησιωτικών περιοχών, συμβάλλοντας στην επιμόρφωσή τους σε θέματα που αφορούν την Επιχειρηματικότητα και την Οργάνωση τους (συγκεκριμένα case studies θα αφιερωθούν στον Αγροτικό και Τουριστικό τομέα). Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να καταστήσουν μία επιχείρηση βιώσιμη και ανταγωνιστική. Το αποτέλεσμα αυτού του κύκλου θα είναι η επιμόρφωση των επιχειρηματιών των νησιωτικών περιοχών καθώς και η χρήση των εργαλείων που θα παρουσιαστούν ως προς τη διεύρυνση των επιχειρηματικών τους οριζόντων.

Το κοινό που απευθύνεται το Ε.Θ.Π αποτελείται από επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν διάθεση να ενημερωθούν για τις τρέχουσες τεχνολογίες και τις νέες τάσεις στα αντικείμενα της διοίκησης και των χρηματοοικονομικών με στόχο να καταστήσουν την επιχείρησή τους βιώσιμη και ανταγωνιστική. Επιπλέον, στο Ε.Θ.Π μπορούν να το παρακολουθήσουν πολίτες φιλόδοξοι, που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν
.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Ε.Θ.Π "Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-Mεσαίες Επιχειρήσεις" είναι ο Ιωάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Καρλόβασι της Σάμου.

Κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα: 50 ευρώ.



2) Το δεύτερο Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα (Ε.Θ.Π) έχει τίτλο: "Μείωση λειτουργικού κόστους τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της ορθολογικής διαχείρισης νερού και ενέργειας" και θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 12 Μαΐου.

Στόχος αυτού του Ε.Θ.Π είναι η ενημέρωση επαγγελματιών από τον χώρο του τουρισμού σχετικά με την αποτελεσματική χρήση νερού και ενέργειας σε τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα, εστιατόρια κ.ά.), καθώς και του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και πρακτικών εξοικονόμησης.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις διαλέξεις, περιλαμβάνει και εργαστήριο, στα πλαίσια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν εναλλακτικές μεθόδους εξοικονόμησης και να επιλέξουν τις κατάλληλες πρακτικές και τεχνολογίες για τη μείωση των εξόδων της επιχείρησής τους. Το θεματικό πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας (π.χ. καταλύματα, εστιατόρια κ.ά.). Παράλληλα, μπορούν να το παρακολουθήσουν στελέχη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, συνεταιρισμών, καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για θέματα νέων τεχνολογιών και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Ε.Θ.Π "Μείωση λειτουργικού κόστους τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της ορθολογικής διαχείρισης νερού και ενέργειας" είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης - Φραγκίσκος Λέκκας.

Κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα: 40 ευρώ.




3) Το τρίτο Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα (Ε.Θ.Π) έχει τίτλο: "Προώθηση σε νέες αγορές μέσω του Διαδικτύου" και θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 25 Μαΐου.

Στόχος αυτού του Ε.Θ.Π είναι η κατάρτιση θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων στα σύγχρονα ζητήματα της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας. Οι πρακτικές ασκήσεις (business plan για καινοτομική ηλεκτρονική επιχείρηση, βελτιστοποίηση ιχνηλασιμότητας από μηχανές αναζήτησης, πρακτικές προώθησης της επιχείρησής μέσω διαδικτύου), συμβάλουν στην αφομοίωση της γνώσης και κατάρτισης στα σύγχρονα εργαλεία. Η άμεση επικοινωνία και ανατροφοδότηση από έμπειρους επαγγελματίες, ενισχύει την μεταφορά των γνώσεων από την θεωρία στην σύγχρονη αγορά.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Ε.Θ.Π "Προώθηση σε νέες αγορές μέσω του Διαδικτύου" είναι ο Δημήτρης Δρόσος, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα: 60 ευρώ.

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις αναλυτικές διδακτικές ενότητες του Ε.Θ.Π: "Προώθηση σε νέες αγορές μέσω του Διαδικτύου".