AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Μαΐ 2014

Η διακήρυξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τον Δήμο Σάμου


Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τον Δήμο Σάμου παρουσιάζονται στη διακήρυξη που γνωστοποίησε σήμερα ο συνδυασμός με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σάμου, Κώστα Τζίχα.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, τα βασικά μέτρα που προτείνει ο συνδυασμός για τον Δήμο της Σάμου είναι τα ακόλουθα:

"- Αναπροσαρμογή και ενίσχυση της χρηματοδότησης προγραμμάτων χορήγησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε φτωχά νοικοκυριά, προγραμμάτων σίτισης, ιατρικής και φαρμακευτικής στήριξης, σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία , τις λαϊκές επιτροπές και τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Διεκδίκηση ειδικών κρατικών κονδυλίων γι’ αυτό το σκοπό.

- Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

- Χρηματοδότηση και καθιέρωση ενός μικρογεύματος (κολατσιό), για όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεργασία με τους φοιτητικούς συλλόγους για την καταγραφή των σπουδαστών που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους και εξέταση τρόπου ενίσχυσης(πχ ενοικίαση ξενοδοχείου για την στέγασή τους).

- Απαλλαγή των οικογενειών των ανέργων και των μικροεπαγγελματιών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, από τα δημοτικά τέλη όσο χρόνο διαρκεί η ανεργία τους. 

- Μείωση γενικότερα των δημοτικών τελών σε ποσοστό που να ανταποκρίνεται στο μέσο όρο απώλειας εισοδήματος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

- Προτεραιότητα σε έργα και παρεμβάσεις:

που αφορούν άμεσες λαϊκές ανάγκες, όπως η ύδρευση, η άρδευση, οι υποδομές για την στήριξη του αγροτικού τομέα.

που αφορούν την αντισεισμική προστασία και θωράκιση. Έλεγχος και επικαιροποίηση των αποθεμάτων σε υλικά και τρόφιμα εκτάκτων αναγκών, σχέδιο αντιμετώπισης και ορισμός χώρων συγκέντρωσης και καταυλισμού του πληθυσμού, με εξασφάλιση ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και χώρων υγιεινής.

- Ανυποχώρητος αγώνας σε συμπαράταξη με το λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας (Κέντρο Υγείας- Περιφερειακά ιατρεία) και δευτεροβάθμιας Υγείας( Νοσοκομείο).

- Υποστήριξη και ενίσχυση των προνοιακών δομών του Δήμου, με στόχο την ένταξή τους σε ένα δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα υγείας.

- Έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης του νησιού μας και της περιουσίας του λαού.

- Πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές με ελεύθερη πρόσβαση στο λαό και τη νεολαία. Διεκδίκηση πόρων για την πάγια οικονομική ενίσχυση, με σταθερά και διαφανή κριτήρια, των φορέων της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας και του λαϊκού αθλητισμού
".

Δείτε ολόκληρη τη διακήρυξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σάμου":