AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Αυγ 2014

Άκυρη η εκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου!


Ακυρώνεται με δικαστική απόφαση η ανακήρυξη της Χριστιάνας Καλογήρου ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, όπως είχε προκύψει από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά (Β΄ Τμήμα), κάνοντας δεκτή σχετική ένσταση εκλογιμότητάς της που κατέθεσαν μετεκλογικά σε βάρος της πολίτες της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ένσταση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την οποία ανακηρύχθηκαν ως Περιφερειάρχης η Χριστιάνα Καλογήρου και ως Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου ο Στρατής Κύτελης, με το επιχείρημα ότι και οι δύο κατείχαν διευθυντικές θέσεις ακριβώς πριν από τις εκλογές, κατέθεσε ο δικηγόρος Στρατής Πέτρου, με υπογράφοντες τους Γιάννη Ζερδελή - βουλευτή Λέσβου, Βασίλη Τεντόμα - περιφερειακό σύμβουλο, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη.

"Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας", δήλωσε μετά την εξέλιξη αυτή η κ. Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι για τις 27 Αυγούστου ήταν προγραμματισμένη στη Μυτιλήνη η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα ορκιζόταν και η κ. Καλογήρου.