AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Αυγ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στους Μυτιληνιούς!


Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου 2 Αυγούστου, και για 7η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών "Χορευτικό Αντάμωμα στο Αιγαίο" στον χώρο της Πυρασφάλειας των Μυτιληνιών Σάμου.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου, χοροί των νησιών του Αιγαίου από το παιδικό τμήμα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών και χοροί της Θεσσαλίας από το φιλοξενούμενο χορευτικό του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας Παιανίας Αττικής.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το φεστιβάλ την παρουσίαση του οποίου έκανε η δημοσιογράφος Βιολέτα Τριπόδη, ενώ τιμητικές πλακέτες, δώρα και αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν στους εκπροσώπους των συλλόγων, τους χοροδιδασκάλους και τους χορευτές.

Ειδική απονομή έγινε στον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου, Μάκη Ευαγγέλου, για την προσφορά του στον Σύλλογο και τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού.

Το μεσημέρι πριν το φεστιβάλ, το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου παρέθεσε γεύμα στο φιλοξενούμενο χορευτικό από την Αγία Μαρίνα Παιανίας, στην πλατεία των Μυτιληνιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κομμάτι της επιτυχίας του φεστιβάλ οφείλεται στις χορηγίες των επιχειρήσεων και τη στήριξη των εθελοντών τους οποίους και ευχαριστεί θερμά για τη στήριξή τους το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.
Το 7ο "Χορευτικό Αντάμωμα στο Αιγαίο" πρόσθεσε στο ενεργητικό του συλλόγου μια αξιέπαινη προσπάθεια παρουσίασης των παραδοσιακών χορών που αποτελεί πλέον έναν από τους καλοκαιρινούς θεσμούς της Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών "Χορευτικό Αντάμωμα στο Αιγαίο" στους Μυτιληνιούς Σάμου!







Πηγή φωτογραφιών: Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου