AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουν 2015

Η βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη στη Σάμο το Σάββατο 6/6

 

Το "Ποτάμι" Σάμου διοργανώνει στις 7:30 το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Aeolis στην πόλη της Σάμου πολιτική εκδήλωση με επίσημη προσκεκλημένη τη βουλευτή Β' Αθηνών, Αντιγόνη Λυμπεράκη. 

Η εκδήλωση θα έχει διαλογικό χαρακτήρα και όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς  τοπικού αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος  στην κ.. Λυμπεράκη .

Στις 11:30 μ.μ του Σαββάτου εθελοντές - φίλοι του "Ποταμιού" και δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία σε χαλαρό κλίμα να συζητήσουν στο club  "Escape", παρουσία της κ. Λυμπεράκη.



Σύντομο βιογραφικό της Αντιγόνης Λυμπεράκη

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι οικονομολόγος, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανπειστήμιο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και πήγε σχολείο στην Σχολή Χιλλ. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Σπουδών (IDS) στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Αγγλίας, από όπου πήρε MPhil το 1984 και διδακτορικό DPhil το 1988 για την ευέλικτη εξειδίκευση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο City University of New York και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (στο Παρίσι). Στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου πήγε ως Επίκουρη καθηγήτρια το 1992 και το 2000 εξελέγη καθηγήτρια. Διδάσκει Οικονομική Γεωγραφία, Οικονομική της Εργασίας, Οικονομικά από την σκοπιά του φύλου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Είναι εκλεγμένο μέλος του πρώτου Συμβουλίου Ιδρύματος του Παντείου Πανεπιστημίου. Ήταν μέλος της τελευταίας Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης μεταξύ 2012 και 2014. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ σε δεξαμενές σκέψης: στο Ινστιτούτο "Νίκος Πουλαντζάς" 1997-2001, στο "Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου" 2004-2008 και στον Ο.Π.Ε.Κ 2008-2010.

Έχει διατελέσει ακτιβίστρια της ActionAid Hellas, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης και εκπρόσωπος στην Διεθνή Συνέλευση της ActionAid International. Στο πλαίσιο αυτό υπηρέτησε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑctionAid Kenya.

Ζει στο Παγκράτι (όταν δεν είναι στα Χανιά) με τον σύζυγό της, επίσης οικονομολόγο και έχει δύο παιδιά.