AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουν 2015

Οι σαμιώτικες γεύσεις σε φεστιβάλ γαστρονομίας στις 21/6 στην Πάτμο


Η Σάμος και άλλα οκτώ νησιά, η Τήνος, η Φολέγανδρος, οι Φούρνοι, η Πάτμος, η Λέρος, η Κάλυμνος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, θα συμμετάσχουν στο 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου την Κυριακή 21 Ιουνίου στην Πάτμο.

Το φεστιβάλ θα αρχίσει στις 7 μ.μ στο Λιμάνι της Σκάλας Πάτμου και εκεί τα νησιά θα αναδείξουν μαζί με τη γαστρονομία τους τη μουσική και τους χορούς τους.

Το γευστικό ταξίδι του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με οδηγό την  γευσιγνώστρια Ντίνα Νικολάου, παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΪ "Ένα τραπέζι η Ελλάδα" και συνοδηγό την δημοσιογράφο της τηλεόρασης του Alpha, Βίκυ Χαντζή ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν και άλλοι, ξεχωριστοί γευσιγνώστες, όπως ο Νίκος Χριστοφόρου, ο Δημήτρης Παμπόρης, κάτοχος χρυσού σκούφου, ο Γεώργιος Γρύλλης, επίσης κάτοχος χρυσού σκούφου, η Γεωργία Κοφινάς συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων, ο σεφ Μπενέτος Ματθαίου και η Νικολέτα Φωσκόλου, επίσης συγγραφέας.

Παρουσιαστές στο φεστιβάλ θα είναι ο Γιώργος Αμυράς και ο Αριστείδης Μιαούλης.

Την οργάνωση των χορευτικών θα κάνει ο Διονύσης Τραυλός.

Την γευσιγνωσία οργανώνει η Γεωργία Κοφινά και την έκθεση φωτογραφίας ο Σύλλογος "Η Πάτμος των χρωμάτων".

Είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς που ασχολούνται με τη γη, τη κτηνοτροφία και τα προϊόντα τους, είτε από αγάπη είτε από επάγγελμα.

Η Σάμος, η Τήνος, η Φολέγανδρος, οι Φούρνοι, η Πάτμος, η Λέρος, η Κάλυμνος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, είναι τα νησιά που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους να γευτούν την κουζίνα τους, να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να δουν τους χορούς τους.

Παράλληλα θα τιμηθούν οι ντόπιοι παραγωγοί με μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας η οποία θα έχει θέμα "Η ζωή στην ύπαιθρο".

Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου.

Κύριοι οργανωτές του φεστιβάλ είναι η Εφημερίδα "Πατμιακά Χρονικά" και η Μ.Κ.Ε. Αποκάλυψη, με την υποστήριξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάτμου.