AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιουν 2015

Η επίσκεψη του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, στη Σάμο


Τη Σάμο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς όλης της χώρας, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδεψαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, Βασίλης Μαστρογιάννης.

Αρχικά ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Πύραρχος Φώτιος Δημαρέσης και συζήτησε με το προσωπικό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Εν συνεχεία, μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Τσιρίγος. Εκεί, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με αστυνομικό προσωπικό και συζήτησαν για θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στην περιοχή. Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Σάμο, ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

"Οι επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα δεν είναι συμβολικές. Θεωρώ ότι ένας Υπουργός καταλαβαίνει τα προβλήματα όταν δει τους ανθρώπους, τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή κι όχι όταν κάθεται στο γραφείο του.

Βασικός στόχος μας είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Για να τον πετύχουμε, χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή σχέσεων, αλλαγή ρόλων. Μέσα από τις δράσεις μας επιδιώκουμε να ενισχύσουμε το αίσθημα των πολιτών και να καταστήσουμε πιο αποτελεσματική τη δράση της Αστυνομίας", τόνισε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Πανούσης επισκέφτηκε τη Λέσβο και τη Χίο.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου: