AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Ιουν 2015

Κατεβάζουν ρολά την Πέμπτη τα μαγαζιά

 

Στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στις νησιωτικές περιοχές παίρνει μέρος την Πέμπτη 11 Ιουνίου ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου.

Καλεί τα μέλη του στην πόλη της Σάμου να κλείσουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τις επιχειρήσεις τους για δύο ώρες, από τις 12:00 έως τις 14:00.

"Όχι στον θάνατο των νησιών - Όχι στην κατάρρευση της νησιωτικότητας - Όχι στην αύξηση του Φ.Π.Α - Μη μας διώχνετε από τα νησιά μας!", είναι τα αιτήματα της διαμαρτυρίας.

Στο Καρλόβασι ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε τα μέλη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσουν συμβολικά τα καταστήματά τους για μία ώρα, από τις 13:00 έως τις 14:00.



Εν τω μεταξύ, δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την ίδια μέρα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση φορέων του Βορείου Αιγαίου για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε σχετικά: "Σε συνέχεια της μέχρι τώρα προσπάθειάς μας ώστε να παραμείνει ο μειωμένος Φ.Π.Α στα νησιά, προβαίνουμε στη συμβολική αυτή κίνηση. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι ο μειωμένος Φ.Π.Α δεν είναι προνόμιο, αλλά ισοδύναμο μέτρο ως αντιστάθμισμα των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στα νησιά μας".

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η οποία δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή της σε κάθε σχέδιο κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου

Πιο συγκεκριμένα, "στηρίζει ολόψυχα τις κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων και του λαού την Πέμπτη 11 Ιουνίου και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν μαζικά.

Υπενθυμίζει στην κυβέρνηση την υποχρέωση  να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και, όχι μόνο, να μην ενδώσει στις πιέσεις των δανειστών για αύξηση του Φ.Π.Α στα νησιά, αλλά να  εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της νησιωτικότητας, που θα δίνει ανάσα στους νησιώτες και θα τους επιτρέπει να παραμείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν δημιουργικά και με αξιοπρέπεια
".