AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιουν 2015

Τουρκικό πλοιάριο όλο το καλοκαίρι στη γραμμή Πυθαγόρειο - Κουσάντασι


Επί όλο το καλοκαίρι, και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα,  πλοιάριο από το Κουσάντασι της Μικράς Ασίας θα προσεγγίζει το λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο.

Συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή το πλοιάριο "Meander Express" θα επισκέπτεται το Πυθαγόρειο ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου, Βασίλη Βαλκαμλή, θα υπάρξει και τρίτη προσέγγιση ενώ γίνονται ενέργειες για να ξεκινήσει η γραμμή Δίδυμα – Κουσάντασι .

Όσον αφορά στις υποδομές του λιμένα για την υποδοχή τουριστών από τρίτες χώρες και για τον έλεγχο των διαβατηρίων υπάρχει ήδη ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό.

Εξάλλου πριν από μια εβδομάδα δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πυθαγορείου από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την πλακόστρωση του δρόμου, την αλλαγή των φωτιστικών, την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων γύρω από το λιμάνι καθώς και την απομάκρυνση των δεξαμενών που επί σειρά ετών αποτελούσαν μια άσχημη εικόνα για τους επισκέπτες.

Πηγή: era-aegean.gr

Το "Meander Express" αναχωρεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 17:00 από Πυθαγόρειο για Κουσάντασι.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 35 ευρώ η απλή μετάβαση και 42 ευρώ μετ' επιστροφής. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες το ίδιο πλοίο αναχωρεί από το Βαθύ  της Σάμου στις 08:30 και στις 17:00 από Κουσάντασι.