AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιουν 2015

Η επίσημη ενημέρωση για την πορεία των έργων στην πόλη της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Νέα αναλυτική έγγραφη ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται στην πόλη της Σάμου εξέδωσε, μετά από καιρό, ο Δήμος.

Σύμφωνα με αυτήν, με δεδομένες τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του αρχικού πλάνου, το νέο χρονοδιάγραμμα σε τέσσερα από τα κυριότερα εκτελούμενα έργα έχει πλέον ως εξής:
 
* Αντιπλημμυρική προστασία της παραλιακής εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέος και αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέος:

Το έργο της Παραλιακής προχωρεί ομαλά και μέχρι σήμερα:

1. Έχει υλοποιηθεί  το 80% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχει  ολοκληρωθεί  η ανύψωση του κρηπιδώματος, το  λιθόστρωτο τμήμα του παραλιακού μετώπου,  έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο τμήμα οι βάσεις Ω/Σ για  όλα τα νέα παγκάκια , καθώς επίσης και τα παρτέρια .

3. Έχει ολοκληρωθεί  η πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας  Πυθαγόρα και έχει δοθεί προς  χρήση.

4. Έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες τοποθέτησης ελαστικού δαπέδου ασφαλείας και τοποθέτησης καναλιών απορροής όμβριων υδάτων στην παιδική χαρά, στο ύψος της παλιάς ταξιαρχίας, και εκκρεμούν αποκαταστάσεις οργάνων χρήσης και η αλλαγή φωτιστικών του χώρου.

5. Έχει εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία το δείγμα - πιλότος για τον ποδηλατόδρομο  και έχει ξεκινήσει η κατασκευή του στα πρώτα 100 μέτρα.

6. Παράλληλα με την εξέλιξη των εργασιών του ποδηλατόδρομου, θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή υποστρώματος  των πεζοδρόμων  κατάντη του δρόμου, από το ύψος του Ξενοδοχείου Σάμος και στη συνέχεια  θα προχωρήσουν  οι διαστρώσεις  γαρμπιλομωσαϊκών και κυβόλιθων.

7. Θα δοθεί άμεσα προς χρήση πάρκινγκ, τμήμα του χώρου εργοταξίου, επιφάνειας  ενός στρέμματος, με είσοδο στο ύψος των ΚΤΕΛ Σάμου.

Το πρόβλημα της αναγκαίας πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου είναι γνωστό. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την εξεύρεση του απαιτούμενου ποσού και υπάρχει αισιοδοξία ως προς το αποτέλεσμα. Υπό αυτή την προϋπόθεση το έργο θα έχει περατωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο οποίο είχε δεσμευτεί ο ανάδοχος, μέχρι την 31.07.2015.

* Δευτερεύοντα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων πόλεως Σάμου:

1.    Έχει υλοποιηθεί  το 75% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2.     Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δικτύων στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

3.    Υπολείπονται εργασίες στα εξής τμήματα: κεντρικός δρόμος Νεάπολης, οδός Κατεβαίνη έως παραλία, οδός Θησέως & Λυκούργου Λογοθέτη έως Γράμμου,  οδός Καλομοίρη, καθώς και η κατασκευή κυβοειδών οχετών στα ρέματα Γηροκομείου, νεκροταφείου και η τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης εντός του ρέματος οδού Λεκάτη. Οι σχετικές εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

4.    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε οδούς της πόλης, η οποία αποκατάσταση από τη στιγμή που το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες εκτελείται απρόσκοπτα, εκτός κάποιων περιπτώσεων που απρόοπτοι λόγοι (τροφοδοσία αερίου λειτουργίας συγκροτήματος ασφάλτου) προκάλεσαν ολιγοήμερη διακοπή.  Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς  Πασχάλη, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, Κανάρη έως τα φανάρια, περιμετρικά από το Νοσοκομείο κ.λ.π.

5.    Προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης του συνόλου των υπολειπόμενων εργασιών: 07.12.2015.

* Κατασκευή επιβατικού σταθμού Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί  το 40% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση με πασσάλους, η σκυροδέτηση των κεφαλόδεσμων, μέρος της ανωδομής και η τοποθέτηση των σιδηρών κατασκευών. Επίσης, ολοκληρώθηκε το τοιχίο στην πλευρά της θάλασσας και η θεμελιακή γείωση. Τέλος, έχει  ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα και απομένει η μεταλλική κατασκευή του α' ορόφου.

3. Το έργο προβλέπεται να έχει περατωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.

* Κατασκευή εμπορικού σταθμού λιμένα Σάμου:

1.    Έχει υλοποιηθεί  το 45% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2.    Έχουν ολοκληρωθεί η θεμελίωση, ο οικοδομικός σκελετός, οι τοιχοποιίες, τα επιχρίσματα και το 70% της εξωτερικής επένδυσης από πέτρα.

3.    Εκτελούνται εργασίες υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων, τοποθέτησης μαρμάρων στην στέψη των τοίχων, μόνωση δωμάτων και κατασκευή τμημάτων μεταλλικών στεγών εκτός εργοταξίου.

4.    Έχει γίνει προμήθεια των υλικών της στέγης και έχει δοθεί εντολή για προμήθεια των ασανσέρ και  των ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

5.    Το έργο προβλέπεται να έχει περατωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου 2015.