AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιουν 2015

Ζητούνται πλοιοκτήτες για Σάμο για την επόμενη σεζόν


Την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών της Σάμου, με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από 01/11/2015 έως 31/10/2016, αποφάσισε κατά την τελευταία συνεδρίασή του, την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ).

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που εξέδωσε την Παρασκευή και δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, το Σ.Α.Σ τάχθηκε ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία θετικά υπέρ της προκήρυξης 44 δρομολογιακών γραμμών ανά τη χώρα. Μεταξύ αυτών είναι και δρομολόγια που αφορούν στη Σάμο, και συγκεκριμένα τα εξής:

* Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι και επιστροφή.

* Κάλυμνος - Λέρος - Λειψοί - Πάτμος - Αρκιοί - Αγαθονήσι - Πυθαγόρειο και επιστροφή.

* Πάτμος - Αρκιοί - Λειψοί - Λέρος - Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι - Πυθαγόρειο και επιστροφή.

* Πυθαγόρειο - Πάτμος ‐ Λειψοί - Λέρος ‐ Κάλυμνος - Κως και επιστροφή.

* Φούρνοι - Θύμαινα - Άγιος Κήρυκος-Καρλόβασι και επιστροφή.

Ειδικά για τη γραμμή Κάλυμνος - Λέρος - Λειψοί - Πάτμος - Αρκιοί - Αγαθονήσι - Πυθαγόρειο και επιστροφή, το Σ.Α.Σ ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα προσθήκης ενός δρομολογίου σύμφωνα με αίτημα του Δήμου Λειψών, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Και για τη γραμμή Φούρνοι - Θύμαινα - Άγιος Κήρυκος-Καρλόβασι και επιστροφή, το Συμβούλιο ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα προσθήκης ενός δρομολογίου για τις 13 εβδομάδες της θερινής περιόδου, επίσης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.