AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουν 2015

Ενημέρωση για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Σάμο


"Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες", ήταν το θέμα της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ειδικός σύμβουλος στα θέματα τουρισμού και κρουαζιέρας, Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος έθεσε τα μέτρα στρατηγικής που πρέπει να ληφθούν υπόψη των αρμοδίων φορέων έτσι ώστε να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα και στη Σάμο.

Ο κ. Νικολαΐδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο μοντέλο των επιβατών, το όποιο έχει αλλάξει πλέον τα τελευταία χρόνια. Τόνισε πως πρέπει να γίνεται μια άριστη συνεργασία του πληρώματος που παρέχει τις υπηρεσίες στους επιβάτες με το δυναμικό που δραστηριοποιείται στον τουρισμό σε κάθε προορισμό που θα προσεγγίζει το κρουαζιερόπλοιο.

Σε διαφάνειες οι οποίες προβάλλονταν καθ' όλη την διάρκεια της ομιλίας τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα των υποδομών των λιμανιών που είναι ο βασικός πυλώνας για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων με ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, τόνισε πως πρέπει όλοι να συμβάλουμε αν θέλουμε να υπάρξει κινητοποίηση για τουρισμό κρουαζιέρας και να ενεργήσουμε μεθοδευμένα παρουσιάζοντας ένα πλήρη φάκελο με όλα εκείνα τα στοιχεία που θα προσελκύσουν επισκέπτες.

Ακόμη στην συζήτηση επισημάνθηκε πως η Μεσόγειος βρίσκεται στην δεύτερη θέση τουρισμού κρουαζιέρας στον κόσμο, αφού η Καραϊβική καταλαμβάνει την πρώτη θέση και πως ήδη ετοιμάζονται 22 νέα κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα ξεκινήσουν τις κρουαζιέρας τα επόμενα 2-3 χρόνια

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, αναφέρθηκε στην υπάρχουσα μελέτη για την κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι της Σάμου, είπε ότι τα επόμενα ευρωπαϊκά προγράμματα αργούν για τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, ότι πρέπει όποια έργα γίνονται στο εξής "να είναι κότες που θα γεννούν κι όχι πετεινοί" και ζήτησε από τον Χρήστο Νικολαΐδη όποιες προτάσεις κάνει να είναι κοστολογημένες.

Ο κ. Νικολαΐδης απάντησε ότι οι προτάσεις της εταιρείας του είναι προσιτές οικονομικά και αποτελεσματικές και έφερε σαν παράδειγμα την Σούδα, που έκανε το βήμα και πάει καλά, παρότι είναι δίπλα σε έναν μεγάλο προορισμό όπως το Ηράκλειο.

Στη συνέχεια είπε ότι η Σάμος έχει αρκετά πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων είναι ότι διαθέτει δύο λιμάνια, βορινό και νότιο.

Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται πιστοποιημένο αγκυροβόλιο και ότι το νησί σαν προορισμός έχει τουλάχιστον 10 θέματα που μπορεί να δει ο επιβάτης, όπως για παράδειγμα το κρασί, με βάση το οποίο μπορεί να γίνει ειδική θεματική κρουαζιέρα.

Πηγή: era-aegean.gr


Φωτογραφία: Μανώλης Μανέτας