AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουν 2015

Στον Πειραιά επιστρέφει άδειο το "Νήσος Μύκονος" λόγω βλάβης



Βλάβη στον πρυμνιαίο καταπέλτη του παρουσίασε τα ξημερώματα του Σαββάτου το επιβατηγό/οχηματαγωγό "Νήσος Μύκονος", κατά την έναρξη της διαδικασίας εκφόρτωσης στο Καρλόβασι της Σάμου, στις 01.35. Πλέον το πλοίο επιστρέφει άδειο στον Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα, με τους κατάλληλους χειρισμούς από τον πλοίαρχο και το πλήρωμα, ο καταπέλτης κατέβηκε και έγινε η φορτοεκφόρτωση επιβατών και οχημάτων. Ωστόσο, σε δοκιμαστική λειτουργία του καταπέλτη που ακολούθησε διαπιστώθηκε βλάβη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά και την αριστερή υδραυλική μπουκάλα του καταπέλτη, καθώς και έντονη διαρροή λαδιού πίεσης.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου. Μετά, όμως, την προσκόμιση υπηρεσιακού σημειώματος από τους επιθεωρητές και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του, αλλά για ένα μεμονωμένο δρομολόγιο προς Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη.

Το "Νήσος Μύκονος" επρόκειτο να αναχωρήσει στις 03.10 από Βαθύ για Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα, με 164 επιβάτες, 19 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τρία φορτηγά και εννέα δίκυκλα.

Τελικά αναχώρησε από το Βαθύ στις 9.30 το πρωί, για Χίο. Το μεσημέρι του Σαββάτου αποβίβασε στη Μυτιλήνη 140 επιβάτες, ενώ με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανού άνοιξε ο καταπέλτης και εκφορτώθηκαν όλα τα οχήματα.

Το απόγευμα απέπλευσε τελικά για Πειραιά, κενό επιβατών και οχημάτων.



Φωτογραφία: Μανόλης Marg