AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουν 2015

Οι δραστηριότητες του βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη


Σειρά συναντήσεων και επισκέψεων για τα τοπικά θέματα είχε σε Αθήνα και Σάμο ο βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης.

Πιο αναλυτικά, την περασμένη Τετάρτη είχε συνάντηση εργασίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρη Χασάπη. Του παρουσίασε τα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του νησιού, ενώ στη συζήτηση τέθηκε και το πλαίσιο της από κοινού δράσης  για την αναβάθμιση  του εκπαιδευτικού τοπίου στα νησιά του Νομού.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σεβαστάκης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου όπου ενημερώθηκε από τον νέο Διοικητή της, πύραρχο Φώτη Δημαρέση, για τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, ενώ συνομίλησε και με πυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τους ενημέρωσε για την ερώτηση που κατέθεσε (16/4) στο αρμόδιο υπουργείο, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, σχετικά με τη δασοπροστασία και την οργάνωση της φετινής αντιπυρικής περιόδου και την απάντηση του υπουργείου (11/5).

Ο βουλευτής θα καταθέσει εντός της εβδομάδας  νέα ερώτηση στη Βουλή  για τα ζητήματα δασοπροστασίας που αφορούν ειδικά στον Νομό.

Επίσης την Παρασκευή, ο κ. Σεβαστάκης επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Σάμου και ενημερώθηκε σχετικά με τις δράσεις της για την ιθαγένεια, τις πολιτογραφήσεις και τη νόμιμη μετανάστευση.

Στη συνέχεια δέχτηκε στο γραφείο του πολίτες για θέματα που τους απασχολούν, ενώ είχε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, σχετικά με το θέμα του Φ.Π.Α , τη ρύθμιση των χρεών των μελών του στα ασφαλιστικά ταμεία και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Το Σάββατο ο βουλευτής επισκέφθηκε τον Παγώνδα, όπου συζήτησε με κατοίκους για την πολιτική κατάσταση και την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων. Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τα τοπικά προβλήματα και ειδικότερα για το θέμα του Δημοτικού σχολείου του χωριού.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16/6) ο κ. Σεβαστάκης θα δώσει το παρών στη Βουλή, στις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.