AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουν 2015

Νέα ενημέρωση για την πρόοδο των έργων στην πόλη της Σάμου

Σχέδιο του υπό κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Λιμένα Σάμου

Και νέο ενημερωτικό δελτίο για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη της Σάμου εξέδωσαν τη Δευτέρα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του τοπικού Δήμου.

Σε αυτό γίνεται αναφορά στον ρυθμό των τεσσάρων κυριότερων έργων που εδώ και καιρό εκτελούνται στην πρωτεύουσα του νησιού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους αρμόδιους, αυτά έχουν πλέον ως εξής:

* Αντιπλημμυρική προστασία παραλιακής και αποκατάσταση χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέος:

1. Έχει υλοποιηθεί το 82% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχει ολοκληρωθεί η ανύψωση του κρηπιδώματος, το λιθόστρωτο τμήμα του παραλιακού μετώπου, έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο τμήμα οι βάσεις Ω/Σ για όλα τα νέα παγκάκια , καθώς επίσης και τα παρτέρια .

3. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης ελαστικού δαπέδου ασφαλείας και τοποθέτησης καναλιών απορροής όμβριων υδάτων στην παιδική χαρά, στο ύψος της παλιάς ταξιαρχίας, και εκκρεμούν αποκαταστάσεις οργάνων χρήσης και η αλλαγή φωτιστικών του χώρου.

4. Έχει εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία το δείγμα - πιλότος για τον ποδηλατόδρομο και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του στα πρώτα 250 μέτρα, ενώ αναμένεται να κατασκευασθούν την επόμενη εβδομάδα άλλα 250 μέτρα.

5. Παράλληλα με την εξέλιξη των εργασιών του ποδηλατόδρομου, έχει ξεκινήσει η κατασκευή υποστρώματος των πεζοδρόμων κατάντη του δρόμου, από το ύψος του Ξενοδοχείου Σάμος. Έχει κατασκευαστεί δείγμα πιλότος για το γαρμπιλομωσαϊκό και τον κυβόλιθο και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαστρώσεις.

6. Δόθηκε τμήμα του εργοταξίου για στάθμευση οχημάτων 62 θέσεων.

7. Χρηματοδότηση έργου: Την τελευταία εβδομάδα ανέκυψε θέμα με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία δήλωσε αδυναμία εξόφλησης της τελευταίας πιστοποίησης του Αναδόχου, ποσού 199.105,23 ευρώ με Φ.Π.Α, παρά μόνο μερικώς λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Δήλωση η οποία υλοποιήθηκε στις 12/6/2015 μερικώς με 116.000 ευρώ έναντι του ποσού της τελευταίας πιστοποίησης.

Η 1η συμπληρωματική σύμβαση του έργου, που περιλαμβάνει εργασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συνέχιση και ολοκλήρωσή του, θα συζητηθεί στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις 18/6/2015.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστούν τα παραπάνω προβλήματα χρηματοδότησης, το έργο θα περατωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο οποίο είχε δεσμευθεί ο ανάδοχος, δηλαδή 31/7/2015.


* Δευτερεύοντα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων πόλεως Σάμου:


1. Έχει υλοποιηθεί το 79% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δικτύων στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

3. Υπολείπονται εργασίες στα εξής τμήματα: κεντρικός δρόμος Νεάπολης, οδός Κατεβαίνη έως παραλία (το τμήμα αυτό αποφασίστηκε ότι θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου), οδός Θησέως & Λυκούργου Λογοθέτη έως Γράμμου, οδός Καλομοίρη, καθώς και η κατασκευή κυβοειδών οχετών στα ρέματα Γηροκομείου, νεκροταφείου και η τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης εντός του ρέματος οδού Λεκάτη. Οι σχετικές εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

4. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κατασκευή κυβοειδούς οχετού στην διασταύρωση Εμμανουήλ Σοφούλη και Θεμιστοκλή Σοφούλη λόγω του ότι έχει εισχωρήσει η θάλασσα μέσα στον κυβοειδή σε μήκος 50 μέτρων. Οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται με την κατασκευή προκατασκευασμένων κυβοειδών.   

5. Έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Πασχάλη, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, Κανάρη έως τα φανάρια, περιμετρικά από το Νοσοκομείο, περιοχή Κατσουνίου (Στάδιο οδός Πατριάρχου Ειρηναίου Ε), οδός Σμύρνης, Σκάμα στην οδό Κανάρη μετά τα φανάρια (στην συνέχεια θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος σε όλο το πλάτος του), οδό Βλαμαρής (Κούτρα)

6. Έχει ολοκληρωθεί η οδοστρωσία στην οδό Μελίσσου, Πατριάρχου Δαμιανού, Κλεάνθους.

7. Μετά το τέλος της εγκατάστασης των δικτύων στην οδό Μυκάλης έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση με πλακόστρωτο σε όλο το πλάτος του δρόμου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 7 έως 10 ημέρες. Στην συνοικία Μάνας πραγματοποιείται σκυροδέτηση.

8. Έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλάτωνος, Καραθανάση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στις οδούς στην οδό Ροίκου (Μελεμενέικα) και η αποκατάσταση του οδοστρώματος αναμένεται σε 7 μέρες.

9. Χρηματοδότηση Έργου: Έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην χρηματοδότηση του Έργου, ειδικότερα στη προερχόμενη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., http://www.epper.gr). Συγκεκριμένα, από 20/3/2015 πιστοποίηση ποσού 370.072,84 ευρώ, έχουν εξοφληθεί μόνο 50.000 ευρώ. Λόγω του παραπάνω προβλήματος, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Μελίσσου, Πατριάρχου Δαμιανού, Κλεάνθους, καθώς επίσης η στρώση κυκλοφορίας στην οδό Κανάρη και τμήματος της οδού Κεφαλοπούλου, θα πραγματοποιηθούν αμέσως μόλις εξοφληθεί κάποιος από τους λογαριασμούς που εκκρεμεί.

10. Προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης του συνόλου των υπολειπόμενων εργασιών: 07/12/2015.

 
* Κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Σάμου:


1. Έχει υλοποιηθεί το 42% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση με πασσάλους, η σκυροδέτηση των κεφαλόδεσμων, μέρος της ανωδομής και η τοποθέτηση των σιδηρών κατασκευών. Επίσης, ολοκληρώθηκε το τοιχίο στην πλευρά της θάλασσας και η θεμελιακή γείωση. Τέλος, έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα και απομένει η μεταλλική κατασκευή του α' ορόφου.

3. Η μεταλλική κατασκευή του ισογείου αναμένεται να τοποθετηθεί σε 10 μέρες.

4. Έχουν ολοκληρωθεί εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων στο ισόγειο και βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες πυρόσβεσης και μόνωσης ισόγειου. 

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν υδραυλικές - ηλεκτρολογικές εργασίες.

5. Το έργο προβλέπεται να έχει περατωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.



* Κατασκευή Εμπορικού Σταθμού Λιμένα Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί το 47% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχουν ολοκληρωθεί η θεμελίωση, ο οικοδομικός σκελετός , οι τοιχοποιίες, τα επιχρίσματα και το 80% της εξωτερικής επένδυσης από πέτρα.

3. Έχουν εκτελεστεί εργασίες υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων, στους χώρους υγιεινής του κτηρίου και τοποθέτησης μαρμαροποδιών.

4. Κατασκευάζονται τα επιμέρους τμήματα των μεταλλικών στεγών εκτός εργοταξίου και αναμένεται η προμήθεια των ασανσέρ και των ηλεκτρομηχανολογικών μηχανημάτων.

5. Κατασκευάστηκε Δεξαμενή Πυρόσβεσης 30 Κυβικών (σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη Πυρασφάλειας) εντός χερσαίας ζώνης δίπλα από την υφιστάμενη δεξαμενή πυρόσβεσης του λιμένα Μαλαγαρίου λόγω των αναγκών σύνδεσης Οργανισμών Κοινής Ωφελείας. Εκπονείται αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης και αποκατάστασης των προσόψεων και του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεων.

6. Το έργο προβλέπεται να έχει περατωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου 2015.