AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Σεπ 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε στη Σάμο


Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εξόρμησής του στη Σάμο κήρυξε το Κ.Κ.Ε. Η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στον Νομό.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου Δήμητρα Παντάπαση.

Όπως είπε, πρόκειται για την ίδια σύνθεση με αυτήν του περασμένου Ιανουαρίου, δηλαδή για τους:

* Φανούρη Καρούτσο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας και πρώην Δήμαρχο Ραχών,


*Αντώνη Δράκο, περιφερειακό σύμβουλο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου,



* Βασιλική Βρυνιώτη, οικονομολόγο, ιδιωτική υπάλληλο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου.


"Οι υποψήφιοί μας είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος στον Νομό μας. Έχουν υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα από πολλές θέσεις στο κίνημα και την τοπική διοίκηση. Πρόκειται ακριβώς για ανθρώπους που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στο πλάι του λαού, όπως έκαναν μέχρι τώρα, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει", τόνισε η γραμματέας της Τ.Ε.


Στις σύντομες ομιλίες τους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη, οι υποψήφιοι βουλευτές Σάμου του Κ.Κ.Ε τόνισαν ότι "στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη, ο λαός και η νεολαία έχει κάθε λόγο να εγκαταλείψει τα κόμματα που διαγωνίζονται ποιο θα εφαρμόσει καλύτερα τα 3 μνημόνια και να στηρίξει το Κ.Κ.Ε.

Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί. Είναι η εμπειρία της κοινής ψήφισης, από ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΑΝ.ΕΛ και Ποτάμι, του 3ου μνημονίου και των προαπαιτούμενων που καταδικάζουν το λαό στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία για να πλουτίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγιστάνες του πλούτου ντόπιοι και ξένοι.

Το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών από τη μεριά των λαϊκών συμφερόντων, δεν είναι ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που όλοι πλην ΚΚΕ ψήφισαν. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, δηλαδή πόσο πιο ισχυρή θα βγει η Λαϊκή Αντιπολίτευση για να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά και να γίνει μαζική η λαϊκή αντίσταση, για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης και της ανατροπής
".

Στο Επικρατείας η Έρη Ρίτσου

Αριστερά η Έρη Ρίτσου και δεξιά η Βασιλική Βρυνιώτη


Στην ίδια συνέντευξη Τύπου έγινε γνωστή η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κ.Κ.Ε της Έρης Ρίτσου, κόρης του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου και της γιατρού Γαρουφαλίτσας Γεωργιάδου - Ρίτσου, γνωστής για το συγγραφικό της έργο.

Περιοδείες στη Σάμο

Η προεκλογική δραστηριότητα του Κ.Κ.Ε συνεχίστηκε την Πέμπτη με περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Σάμου και της Περιφερειακής Διοίκησης.

Τις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι και στελέχη του κόμματος συνεχίζουν τις περιοδείες τους ως εξής:

* Πέμπτη 3/9: Χώρα και Πλάτανος.

* Παρασκευή 4/9: Βουρλιώτες, Πάνδροσο, Μεσόγειο.

* Σάββατο 5/9: προεκλογική συγκέντρωση στο Καρλόβασι στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Κ.Ν.Ε για το 41ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε-Οδηγητή.

* Κυριακή 6/9: συγκέντρωση στον Πύργο και περιοδεία στους Μανωλάτες.