AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2015

"Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα Γυμνάσια-Λύκεια της Σάμου"


Για πολλά προβλήματα στα σχολεία του Νομού Σάμου κάνουν λόγο, με αφορμή και τη σημερινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων-Λυκείων).

Πιο αναλυτικά, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων μιλούν για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, "η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, στο πνεύμα των επιταγών του 3ου μνημονίου, δεν έκανε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών διαμορφώνει συνθήκες διάλυσης του δημόσιου σχολείου και παραπέρα σύνθλιψης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών".Σημειώνουν ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙ.Δ.Ε) Σάμου "επιχειρεί να καλύψει κενά μοιράζοντας εκπαιδευτικούς σε σχολεία που μπορεί να απέχουν δεκάδες χιλιομέτρων μεταξύ τους σε ένα δύσβατο ορεινό οδικό δίκτυο.

Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει ότι η κάλυψη κενών με αυτόν τον τρόπο, ακόμη κι αν 'βγαίνει' σε ένα λογιστικό φύλλο, δεν λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα, αφού εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς, καθιστά πολλές φορές αδύνατη τη συγκρότηση προγραμμάτων και καταλήγει να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές που διδάσκονται από αλεξιπτωτιστές εκπαιδευτικούς. Αυτό κάνει και η ΔΙ.Δ.Ε Σάμου, βγάζοντας πίνακες που εμφανίζουν κενά λιγότερα από τα πραγματικά, εξαφανίζοντας κενά που έχουν δηλωθεί από τα σχολεία".

Οι τοπικές Ε.Λ.Μ.Ε ζητούν άμεσα μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, την καταγραφή και δημοσιοποίηση από τη ΔΙ.Δ.Ε Σάμου όλων των πραγματικών κενών που υπάρχουν στα σχολεία ώστε να γίνει δυνατή η άμεση κάλυψή τους, καθώς και την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε μικρό αριθμό σχολείων, για να μπορούν να ανταποκριθούν πραγματικά στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το μήνυμα του δημάρχου προς τους μαθητές

Μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του νησιού απηύθυνε, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Σάμου.

Σε αυτό ο Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρει:

"Αγαπητά μου παιδιά,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, ένας καινούριος χρόνος μαθησιακής προσπάθειας και προόδου είναι μπροστά σας.

Δεν είναι εύκολοι καιροί. Στον σημερινό σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο, εύκολα μπορεί κανείς να μείνει πίσω. Η παιδεία, άθληση του νου και καλλιέργεια της ψυχής, γνώση και πειθαρχία, είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ένα αναγκαίο προαπαιτούμενο για να προχωρήσει κανείς στη ζωή και να επιτύχει.

Κάθε σχολική χρονιά, κάθε τάξη που περνάτε, είναι ένα βήμα θεμελίωσης του μέλλοντός σας. Να είστε απαιτητικοί με τους εαυτούς σας και με τους δασκάλους σας.

Σας εύχομαι καλή προσπάθεια και καλή πρόοδο!".