AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Σεπ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σαμιώτικοι χοροί σε φεστιβάλ γαστρονομίας στη Σίφνο!

Φωτογραφίες: Γιάννης Κοντός (Giannis Kontos Photography)

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου παρουσίασε την Πέμπτη σαμιώτικους χορούς στην πρεμιέρα του 9ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο.

Δείτε τις φωτογραφίες του Γιάννη Κοντού (Giannis Kontos Photography) από την συμμετοχή του σαμιώτικου συλλόγου στο φεστιβάλ!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Μπρίγγος (αριστερά), με τον πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλους Σάμου, Φίλιππο Πυργιώτη (δεξιά) και χορεύτρια του Συλλόγου στο μέσον.




Ο δάσκαλος ελληνικών παραδοσιακών χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου, Μάκης Ευαγγέλου, απευθύνει χαιρετισμό στην πρεμιέρα του φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ


Το 9ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" άνοιξε την Πέμπτη την "πεντανόστιμη αυλαία" του στη Σίφνο.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, για ακόμη μία χρονιά, οι Κυκλάδες αναδεικνύουν τον πλούτο της γαστρονομικής παράδοσής τους.

Οικοδεσπότες της διοργάνωσης, η οποία θα διαρκεί έως και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σίφνου, με τη συνεργασία τοπικών φορέων και Συλλόγων, οι οποίοι από κοινού επιδιώκουν την προβολή των προϊόντων και της παράδοσης των Κυκλάδων στη γαστρονομία και στον πολιτισμό.

Οι επισκέπτες εκτός από τις παραδοσιακές κυκλαδίτικες γεύσεις γνώρισαν στο ίδιο φεστιβάλ την παραδοσιακή μουσική και χορούς από νησιά των Κυκλάδων και από φιλοξενούμενες -εκτός Κυκλάδων- ελληνικές περιοχές. Φιλοξενούμενο νησί από τα Δωδεκάνησα φέτος είναι η Ρόδος. To φετινό φεστιβάλ τιμούν επίσης με τη συμμετοχή τους αντιπροσωπείες από τη Σαλαμίνα, τη Σάμο, τη Θήβα, το Ναύπλιο καθώς και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας "Η Σινώπη", η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.

Πηγή κειμένου: koinignomi.gr