AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Σεπ 2015

Φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Πυρκαγιά σημειώθηκε γύρω στις 13:50 της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή του ακρωτηρίου "Πράσσο" στη βορειοανατολική Σάμο.

Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση 30 στρεμμάτων περίπου. Για την παραπάνω πυρκαγιά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου, η οποία συνέβαλε στην διάνοιξη δρόμου πάνω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, γεγονός το οποίο βοήθησε στην διάσωση και απεγκλωβισμό τραυματιών, μικρών παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στο συμβάν με 10 υπαλλήλους, 5 πυροσβεστικά οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 22 υπαλλήλους, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL 215, καθώς και 12 εθελοντές πυροσβέστες με 5 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Το Λιμεναρχείο Σάμου διέθεσε ένα σκάφος το οποίο συνέβαλε ενεργά στην μεταφορά τραυματιών παράτυπων εισελθόντων μεταναστών, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου διέθεσε σκάφη για την διάσωση μεταναστών μέσω θαλάσσης και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης υποστήριξε την όλη επιχείρηση με την παροχή ιατρικών πρώτων βοηθειών.

Το Δασαρχείο Σάμου, συνέβαλλε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης πυρκαγιάς με κλιμάκιο δασοφυλάκων το οποίο συνέβαλλε καθ' όλη την διάρκεια της επιχείρησης.
  
Η 79 Α.Δ.Τ.Ε συνέβαλε από την πρώτη στιγμή με επιχειρησιακό Αξιωματικό, χωματουργικά μηχανήματα και διάθεση προσωπικού. Το Ε.Κ.Α.Β συμμετείχε με ασθενοφόρο για μεταφορά τραυματιών καθώς και η ΕΛ.ΑΣ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μέσω του Αντιπεριφερειάρχη διέθεσε χωματουργικό μηχάνημα και προσωπικό μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο Δήμος Σάμου μέσω του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας φρόντισε για την παροχή πρόχειρου φαγητού και νερού στους παράτυπα εισελθόντες μετανάστες.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς απεγκλωβίστηκαν 63 άτομα, εκ των οποίων 6 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγει προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.        

Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Ο Διοικητής, ως άνθρωπος, ευχαριστεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβασίου, καθώς και όλους τους Φορείς και εθελοντές για την επιτυχή έκβαση αυτής της πολύ δύσκολης επιχείρησης και εύχεται το επιτυχές αυτό μοντέλο συνεργασίας να βρει πολλούς μιμητές.