AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Απρ 2016

Ημερίδα για μαθηματικούς την Παρασκευή 15/4


Ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών των Νομών Σάμου, Χίου & Λέσβου, Γιάννης Ράλλης, διοργανώνει την Παρασκευή 15 Απριλίου επιμορφωτική ημερίδα για τους μαθηματικούς (εκπαιδευτικούς ΠΕ03) της Σάμου.

Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13:00 έως 14:30 στο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου, είναι ανοιχτή και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Εισηγητής της ημερίδας είναι ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου - Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, Πρόδρομος Ελευθερίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: "Παίζοντας στην τάξη με αντίστροφες συναρτήσεις και με κατασκευές συναρτήσεων που ορίζονται πεπλεγμένα".

Επιπλέον, στην ημερίδα πρόκειται να γίνει ανταλλαγή απόψεων και για τα εξής θέματα:

1. Πώς μπορούμε να αποδείξουμε ότι η αντίστροφη συνάρτηση μιας κατηγορίας συναρτήσεων, όπως η f(x)=x^5+x^3+x , είναι συνεχής.

2. Πώς μπορούμε να αποδείξουμε για μια κατηγορία συναρτήσεων, όπως η f, για την οποία υποθέτουμε ότι για κάθε x∈ΙR ισχύει f^3(x)-4f^2(x)+6f(x)-2=x, ότι υπάρχει τέτοια συνάρτηση και ότι είναι συνεχής.

3. Πώς μπορούν οι μαθητές να κατασκευάζουν συνεχείς συναρτήσεις που ορίζονται πεπλεγμένα.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.