AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιουλ 2016

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Μαραθόκαμπο


Τριήμερη περιοδεία στον Μαραθόκαμπο πραγματοποίησε από 14 έως και 16 Ιουλίου η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο πλαίσιο των περιοδειών της στα χωριά και τις γειτονιές του νησιού.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Κ.Κ.Ε Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ Σαρρηγεωργίου και Διαμαντής Γρυδάκης, με τοπικά στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Μαραθοκάμπου, περιόδευσαν στις γειτονιές του χωριού, στον Όρμο και στον Κάμπο, όπου βρίσκεται αυτή τη περίοδο το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, να μιλήσουν μαζί τους για τη δύσκολη τουριστική περίοδο και να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Παράλληλα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου, της Ομάδας Γυναικών της Ο.Γ.Ε, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Επαγγελματικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου.

Βασικά προβλήματα που κατέγραψε η Λαϊκή Συσπείρωση και δεσμεύτηκε να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπισή τους είναι:

"Η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου, που μετά τους αγώνες της Λαϊκής Επιτροπής και των κατοίκων, λειτουργεί με δύο γιατρούς, οι οποίοι όμως απασχολούνται  στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να βρίσκονται κάθε μέρα στο ιατρείο.

Η ποσότητα και η ποιότητα του νερού, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί και η ανάγκη αντικατάστασης σημαντικού τμήματος του δικτύου, ιδιαίτερα αυτού που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες.

Η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Όρμο και οι όροι λειτουργίας του αντίστοιχου τουριστικού καταφυγίου που έχει ολοκληρωθεί.

Η ανυπαρξία παιδικών χαρών στο χωριό και στον Όρμο.

Η αποκατάσταση και ανάδειξη των παλιών πλυσταριών, που αποτελούν σημείο πολιτιστικής και κοινωνικής αναφοράς για το χωριό και την παράδοσή του.

Η ανάγκη επέκτασης του νεκροταφείου που έχει κορεσθεί κ.ά
".

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, "ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός των επαγγελματιών της περιοχής για την κακή τουριστική περίοδο και τις αιτίες της. Προβληματισμός που έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η θέση του ΚΚΕ για τις διακοπές και την αναψυχή των εργαζομένων ως λαϊκό δικαίωμα που καταπατείται βάναυσα, για τον ρόλο και τη στρατηγική των πολυεθνικών γραφείων που κατευθύνουν τον τουρισμό ανάλογα με τα συμφέροντά τους, για την ανάγκη συμμαχίας των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών με τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και γενικότερα σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που συγκεντρώνει τον πλούτο σε λίγα χέρια σπρώχνοντας τους αυτοαπασχολούμενους στο κλείσιμο και την ανεργία και τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε άγρια εκμετάλλευση".