AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιουλ 2016

Πλήγμα για τον τουρισμό της Σάμου η αναστολή αδειών των Τούρκων


Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Σάμου σχετικά με ενδεχόμενες συνέπειες στον τουρισμό από την Τουρκία, μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα. Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να αναστείλει τις άδειες όλων των δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν «πράσινα διαβατήρια», θα αποτελέσει, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, μεγάλο πλήγμα στο τουρισμό, αν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες δεν αρθεί η αναστολή αυτή, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν τους καλύτερους πελάτες των νησιών.

Τους φόβους των τουριστικών πρακτόρων έρχονται να ενισχύσουν και τα όσα μετάδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV για περιορισμούς και προϋποθέσεις για έξοδο από την Τουρκία. Σύμφωνα με το NTV, απαγορεύεται η έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε όλους τους πολίτες της χώρας επιβάλλεται να παρουσιάζουν κατά την έξοδο έγγραφο του τουρκικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένοι.

Αρνητική  εξέλιξη για την τουριστική κίνηση από τη γειτονική χώρα χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στην Ε.ΡΑ Αιγαίου, την απόφαση του Τούρκου Προέδρου.

Τα πράσινα διαβατήρια είναι τα καλύτερα, δήλωσε ο κ. Κατρακάζος, αφού οι κάτοχοί τους δε χρειάζονται βίζα και επιπλέον είναι άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης.


Πηγή: era-aegean.gr
Φωτογραφία του Νίκου Δραπανιώτη