AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουλ 2016

Συνεχίζονται κανονικά οι αφίξεις τουριστών από την Τουρκία στη Σάμο


Κανονικά πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το πρωί τα τουριστικά δρομολόγια από και προς την Τουρκία, και από τις τρεις πύλες εισόδου της Σάμου (Πόλη της Σάμου, Καρλόβασι, Πυθαγόρειο), παρά τα όσα είχαν προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ με την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Πέρασαν περίπου 500 Τούρκοι επισκέπτες από όλες τις πύλες εισόδου ενώ απ' ότι φάνηκε δεν υπήρξαν ακυρώσεις.

Οι αρχικοί φόβοι που προκάλεσαν στους Σαμιώτες επιχειρηματίες τα γεγονότα στην Τουρκία ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Οι άνθρωποι του τουρισμού στο νησί έχουν στηρίξει φέτος τις ελπίδες τους στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα, ύστερα από τη ζημιά που έχει προκαλέσει το προσφυγικό- μεταναστευτικό στην εικόνα της Σάμου στα διεθνή Μ.Μ.Ε.

Όσον αφορά το άλλο ζήτημα που προέκυψε με τα κρουαζιερόπλοια τα οποία είχαν ως προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας και λόγω των πρόσφατων γεγονότων δεν προσέγγισαν, το λιμάνι της Σάμου λειτούργησε οργανωμένα, πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να γίνει η μετεπιβίβαση στα πλοία της γραμμής και στην συνέχεια να μεταφερθούν οι επιβάτες με ασφάλεια στην Τουρκία.

Και την Κυριακή, και από τις τρεις πύλες εισόδου, πραγματοποιήθηκαν κανονικά όλα τα δρομολόγια, μεταφέροντας 181 άτομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ελισαίο Μαυρατζώτη, δεν υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα καμία ακύρωση, ούτε από την Τουρκία αλλά ούτε και από την Ευρώπη λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα. "Όλα έχουν μπει στους κανονικούς τους ρυθμούς και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: era-aegean.gr 

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από το SamosWorldNews.blogspot.gr