AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουλ 2016

"Οκτώμιση (8½)" στην οθόνη του φεστιβάλ SIMF την Κυριακή 17/7


Η βραβευμένη με δύο Oscar ταινία "Οκτώμιση (8½)" θα προβληθεί στις 21:00 της Κυριακής 17 Ιουλίου στο πλαίσιο του 5ου φεστιβάλ SIMF (Summer Island Movie Festival) που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Η προβολή θα γίνει στον καθιερωμένο χώρο του φεστιβάλ, το προαύλιο της "Μαυρογενείου" Σχολής στο Μαλαγάρι Σάμου και η είσοδος είναι δωρεάν.

Τους θεατές περιμένουν χειροποίητα σάντουιτς της λέσχης, δροσερή μπύρα και αναψυκτικά.

Πρόκειται για την τελευταία προβολή του φετινού φεστιβάλ.

Η ταινία "Οκτώμιση" είναι μια δραματική ταινία ιταλικής παραγωγής του 1963.



Η υπόθεση της ταινίας:

Ένας διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης, ο Guido (Marcello Mastroianni), βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή της καριέρας του. Ετοιμάζει μια νέα ταινία, από την οποία είναι πια πολύ δύσκολο να απεμπλακεί, μια και ο παραγωγός (Guido Alberti) έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, κυρίως για την κατασκευή ενός τεράστιου διαστημοπλοίου. Ο ίδιος όμως, ως δημιουργός βρίσκεται σε μία φάση, όπου έχει χάσει κάθε έμπνευση γι αυτή την ταινία. Η πίεση που του εξασκείται από αυτή την κατάσταση, του δημιουργεί εφιάλτες και οι γιατροί του συστήνουν να ξεκουραστεί σε μια κοντινή λουτρόπολη με ιαματικά λουτρά.



Σκηνοθεσία: Federico Fellini. Πρωταγωνιστούν: Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale, Anouk Aimee, Sandra Mil, Rossella Falk.

Διάρκεια: 138 '.

Δείτε το ξενόγλωσσο trailer της ταινίας (η ταινία στο φεστιβάλ θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους):