AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Αυγ 2016

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας στις 18/9


Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους έχουν προγραμματιστεί στη Σάμο για την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στον λόφο της Ψιλής Άμμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνος λόγος από τη φιλόλογο καθηγήτρια, Αγγελική Σβορώνου, και στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση  στο καλλιμάρμαρο μνημείο στο λόφο της Ψιλής Άμμου και κατάθεση στεφάνων από τους: 

- Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
- Βουλευτή Σάμου
- Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης Α.Δ.Τ.Ε
- Δήμαρχο Σάμου
- Πρόεδρο Συλλόγου Μικρασιατών
- Πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου

Μετά θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών και θα γίνει η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος με την επιμέλεια και χρηματοδότηση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης και φροντίδας του Καλλιμάρμαρου Μνημείου και της εκκλησίας του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η εκκλησία αυτή είναι η πρώτη εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου που χτίστηκε στην Ελλάδα με έμπνευση και προτροπή του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου και οικονομική υποστήριξη της οικογένειας Λουίζου.

- Από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και από τη δύση του  ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης θα γίνει φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών.