AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Αυγ 2016

Τιμήθηκε ο Σαμιώτης ζωγράφος Ντίνος Ευρυγένης

Φωτογραφία από την era-aegean.gr

Σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο εφημέριος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κοκκάρι και παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου τιμήθηκε ο καθηγητής Καλών Τεχνών και ζωγράφος, Ντίνος Ευρυγένης.

Για το έργο και την προσφορά του μίλησε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Βαρβούνης, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή της τιμητικής διάκρισης του Ντίνου Ευρυγένη από τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο.

"Έχουμε αποφασίσει να τιμούμε ανθρώπους εγνωσμένης αξίας που προβάλλουν το νησί μας και την πατρίδα μας. Ένας από αυτούς είναι και ο Ντίνος Ευρυγένης που όλα τα έργα του είναι εμπνευσμένα από την όμορφη σαμιακή γη" δήλωσε ο Μητροπολίτης Σάμου.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ευρυγένης ευχαρίστησε για την τιμητική εκδήλωση και τόνισε ότι από το 1963 ζωγραφίζει το μαγευτικό Κοκκάρι.

"Ζωγραφίζω τις ομορφιές του νησιού μας. Η τέχνη μου είναι για όλο τον κόσμο. Αγαπώ και με αγαπάνε. Είναι μεγάλη τιμή η διάκριση από την εκκλησία καθώς ήμουν και είμαι πολύ κοντά σε αυτήν" δήλωσε ο Σαμιώτης ζωγράφος. O εφημέριος του ναού, π. Γεώργιος Αρχοντούλης ανέγνωσε την απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου με την οποία ανακήρυξαν τον κ. Ευρυγένη επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου Κοκκαρίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκαρίου "Η πηγή της μάνας".

Πηγή: era-aegean.gr