AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2016

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι από Σάμο


Τους μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι) απευθύνουν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Καλάργαλης και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου.

Δείτε τις συγχαρητήριες δηλώσεις τους αναλυτικά:

Νίκος Κατρακάζος:

"Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Σάμου, της Ικαρίας και των Κορσεών για την πρόσβαση τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Η ευχή μας είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις σπουδές τους ώστε να αποδειχθούν σωστοί και συνετοί κάτοχοι της Γνώσης και να την τιμήσουν στο μέλλον με συνέπεια και ήθος.

Η ευχή βέβαια είναι αυτή η χώρα να μη ματαιώνει άλλο τους κόπους της ελληνικής οικογένειας και οδηγεί τα πιο καλά μυαλά εκτός συνόρων.
 
Σε όσους πάλι δεν επέτυχαν τον στόχο τους, να μην πτοούνται αλλά με πείσμα να προσπαθήσουν ξανά καθώς τώρα μαθαίνουν ότι η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας για το καλύτερο.
 
Συγχαρητήρια ωστόσο αξίζουν και στους γονείς που με θυσίες και κόπους στήριξαν οικονομικά τα παιδιά τους προπάντων όμως συναισθηματικά και ηθικά. Να τα χαίρονται και να τα βλέπουν να προοδεύουν".

Μιχάλης Αγγελόπουλος:

"Με την ανάρτηση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ολοκληρώθηκε η πιο σημαντική δοκιμασία στη μέχρι τώρα πορεία των μαθητών, σηματοδοτώντας  το επισφράγισμα της προσωπικής, συστηματικής, διαχρονικής  προσπάθειας και την λήξη ενός δύσκολου αγώνα.

Πλέον, ξεκινά ένα νέο ταξίδι στον κόσμο της εξειδικευμένης γνώσης και μιας νέας ζωής που ταυτίζεται και με την ενηλικίωση των μαθητών. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους επέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν με την ίδια θέληση, υπομονή, επιμονή και δύναμη το ταξίδι το οποίο πρόκειται να ξεκινήσουν.
 
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στις οικογένειες των μαθητών, που εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με κόπο και θυσίες στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στους εκπαιδευτικούς που παρείχαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στηρίζοντας τα παιδιά στο δύσκολο έργο τους.
 
Για όσους δεν επέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήθελα να τονίσω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία διαδικασία που προσφέρει πολύτιμη εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την μοναδική ευκαιρία για την ζωή σας. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες μέσα από τις οποίες θα επιτευχθούν οι προσδοκίες σας, αρκεί να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στην προσπάθειά σας αυτή".



Δημήτρης Σεβαστάκης:

"Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές της Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων που με επιτυχία διαγωνίσθηκαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγχαρητήρια και στους νέους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που θα σπουδάσουν στον φιλόξενο τόπο μας.

Η ακαδημαϊκή ζωή είναι δρόμος και δυνατότητα προς τη μορφωτική, πολιτιστική και δημοκρατική ωρίμανση.

Η γνώση, το επιστημονικό ήθος, η κοινωνική μόρφωση και το δημοκρατικό πνεύμα είναι βασικά επίδικα που οργανώνονται και μπορούν να κατακτηθούν μέσα από την ακαδημαϊκή διαδρομή του κάθε νέου πολίτη, σε πείσμα όλων όσοι απαξιώνουν την υψηλή παιδεία που παρέχεται από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που διαγωνίσθηκαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στο δρόμο για τη γνώση υπάρχουν και δυσκολίες, ατυχίες. Η επιμονή και η υπομονή, η πίστη στους προσωπικούς στόχους, η αντοχή, ας είναι τα όπλα για κάθε νέα προσπάθεια.

Συγχαρητήρια όμως και στους γονείς και τους καθηγητές που στηρίζουν με πίστη τον αγώνα των παιδιών
".

Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος:

"Αγαπητό μου παιδί,

Με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την επιτυχία σού στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την είσοδό σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό αποτελεί την δίκαιη επιβράβευση των κόπων και της συστηματικής προετοιμασίας σου όπως επίσης αποτελεί και το εφαλτήριο για το άνοιγμα ενός νέου δρόμου στη ζωή σου, αυτόν της σοβαρής επιστημονικής καταρτίσεως και της προετοιμασίας για την ενεργή προσφορά σου στην κοινωνία  μας.

Ως πνευματικός σου πατέρας συμμετέχω στην χαρά σου και μέσα από την καρδιά μου σε συγχαίρω για την επιτυχία σου. Συγχαίρω επίσης και επαινώ όσους σού συμπαραστάθηκαν και σε βοήθησαν για να φθάσεις στην χαρά αυτής της στιγμής, κυρίως τους γονείς και τους δασκάλους σου.

Στη νέα αυτή περίοδο της ζωής σου μην παραθεωρήσεις και την καλλιέργεια της ψυχής σου. Αξιοποίησε τον χρόνο των σπουδών σου για να πλησιάσεις πιο κοντά στο Χριστό. Μαθήτευσε στο Ευαγγέλιό Του. Μάθε να αγαπάς το ιερό, το ωραίο, το αληθινό, όπως αυτά μας αποκαλύπτονται  από τον τρόπο ζωής, που μας προσφέρει ο Κύριος μας και η Αγία  Εκκλησία Του. 

Ο κόπος για τα πνευματικά κατορθώματα δεν είναι μάταιος αλλά ουσιαστικός και αναγκαίος για τη ζωή του ανθρώπου. Η πίστη και η αγάπη προς τον Θεό καλλιεργεί στην ψυχή μας την φιλαδελφία, την καλοσύνη, την εντιμότητα, το αίσθημα του δικαίου. Αυτή η πίστη μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να δίνουμε νόημα και δημιουργική πνοή στη ζωή μας.

Σε συγχαίρω και πάλι για την επιτυχία σου. Πάντοτε θα είμαι συμπαραστάτης στους ευγενείς αγώνες της ζωής σου. Εύχομαι ο Κύριός μας να σε ευλογεί, να σε προστατεύει και πάντοτε να σού χαρίζει επιτυχίες.

Μετ’ ευχών και πατρικής αγάπης

Ο Επίσκοπός σου

†Ο Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος
"
 

Αριστείδης Καλάργαλης:

"Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,
 
Γνωρίζουμε ότι μέχρι και τον Ιούνιο παιδευτήκατε με μαθήματα, ύλη, θέματα και εξετάσεις, στην προσπάθειά σας να αποδώσετε τα μέγιστα και να αξιολογηθείτε με βαθμούς ικανούς να σας επιτρέψουν την εισαγωγή σας σε κάποια σχολή της επιθυμίας σας.
 
Η ανακοίνωση σήμερα των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε συνδέεται με τη χαρά της επιτυχίας είτε με τον προβληματισμό της μη επίτευξης του στόχου σας, ας αποτελέσει για όλους σας το έναυσμα για αναστοχασμό ως προς τον προσανατολισμό των σπουδών σας και την επιλογή του μελλοντικού επαγγέλματός σας. Γιατί αυτός ο προσανατολισμός είναι το ιδιαίτερο και σημαντικό στοιχείο που πρέπει να απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση κι όχι μόνο η εισαγωγή των υποψηφίων σε κάποια σχολή.
 
Γι’ αυτό άλλωστε ο υπερπληθυσμός των πτυχιούχων, κατάσταση που υπάρχει πέραν των 50 χρόνων, θέτει ή έπρεπε να θέτει όλους μας σε εγρήγορση. Νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνία και Πολιτεία, οφείλουμε να μην παραμερίζουμε αυτό το γεγονός, αλλά να το αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να πειστούμε ότι απαιτείται άλλος εκπαιδευτικός προσανατολισμός, μακράς πνοής, τελείως διαφορετικός από τον ισχύοντα. Αλλιώς η «αποδημία και το πικρό (όσο άφθονο και να ’ναι) ψωμί της ξενιτειάς», που διαπιστώνει ο Ευάγγελος Παπανούτσος το 1975, θα συνεχίσει να υφίσταται και θα αυξάνει.
Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές, 

Σήμερα βρίσκεστε μπροστά σε μια νέα αρχή. Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας.
 
Όλοι σας, όμως, προσπαθήστε μ’ αυτά που θα ασχοληθείτε να είστε αποδοτικοί και παραγωγικοί. Εξάλλου τώρα πλέον υπάρχει χρόνος να στρέψετε την προσοχή σας στο πνεύμα και στα Γράμματα με την ευρεία έννοια των όρων. Η μόρφωση, ακαδημαϊκή και γενική, «είναι πηγή  και ρίζα  της ανθρώπινης τελειότητας»  κατά τον Πλούταρχο.
 
Επιδιώξετε την τροφή και την ανάπτυξη του πνεύματος. Προχωρήστε, επίσης, με γνώμονα τις ικανότητές σας. Παράλληλα με τις ποικίλες προτροπές και συμβουλές ακολουθήστε και τη δική σας εσωτερική φωνή. Ζυγιάστε τις δυνάμεις σας και ξεκινήστε τη νέα περίοδο της ζωής σας. Το όποιο αποτέλεσμα των προσπαθειών στη ζωή θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δική σας δουλειά. Κοπιάστε και αγωνιστείτε.
 
Από εμάς πολλές ευχές για δύναμη και επιτυχία στην όποια προσπάθεια της ζωής σας".


Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου:

"Συγχαίρουμε τις νέες και τους νέους  του χωριού μας που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα  ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή. Ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Κουβαλάτε μαζί σας τα όνειρα για το επιστημονικό σας αντικείμενο και το αυριανό σας επάγγελμα, τις αγωνίες για τη ζωή, τις θυσίες και τους κόπους που κάνατε εσείς και οι οικογένειές σας.

Τα προβλήματα που θα συναντήσετε σε αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σας είναι πολλά, αλλά δεν πρέπει να σας κάνουν να σκύψετε το κεφάλι. Τα τριτοβάθμια ιδρύματα λόγω της υποχρηματοδότησης, πολιτική που για χρόνια εφαρμόζουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, έχουν ελλείψεις που τις περισσότερες φορές φορτώνονται στις πλάτες τις δικές σας και των οικογενειών σας. Η υποτιθέμενη δωρεάν Εκπαίδευση είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που θα ακούσετε!

Αυτή την κατάσταση μπορείτε να την παλέψετε ενωμένοι μέσα από τους φοιτητικούς σας συλλόγους, με τη δύναμη του συλλογικού σας αγώνα, χωρίς να κάνετε ούτε βήμα πίσω από όσα δικαιούστε στις σπουδές σας.

Για όσες και όσους δεν επέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν χάθηκε ο κόσμος. Είτε ξαναπροσπαθήσετε, είτε όχι, είτε από τα θρανία, είτε από κάποιο χώρο δουλειάς,  ο αγώνας για αξιοπρέπεια, δικαιώματα στη δουλειά, στη κοινωνία, στη ζωή χωρίς εκμετάλλευση, προσφυγιά και πολέμους είναι ο ίδιος. Ο δρόμος ΕΝΑΣ: ο Συλλογικός, οργανωμένος, αγώνας.
"