AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Αυγ 2016

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών στη Σάμο

 

Μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν την Τετάρτη ως μέλη κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών μεταναστών στη Σάμο.

Πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Ιράκ και 22χρονο υπήκοο Αιγύπτου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 20χρονος εντόπιζε αρχικά αλλοδαπούς μετανάστες, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για υποχρεωτική παραμονή τους στη Σάμο.

Ακολούθως,  ο 20χρονος με τη συνδρομή του 22χρονου και άλλων μελών του κυκλώματος, εφαρμόζοντας διάφορες μεθόδους, διευκόλυναν την παράνομη απομάκρυνση των αλλοδαπών από το νησί, είτε προς άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, είτε προς Ευρωπαϊκές χώρες, αποκομίζοντας ως αμοιβή, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές τη Δευτέρα στην περιοχή του Πυθαγορείου, διότι προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη αναχώρηση τεσσάρων υπηκόων Συρίας, από το νησί της Σάμου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Δικογραφία σε βάρος 35χρονου για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

- Το μεσημέρι της Τετάρτης σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός άνδρα ηλικίας 35 ετών.

Ο άνδρας είναι υπήκοος Ιράκ και κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 35χρονος είχε διευκολύνει στις 7 Αυγούστου, έναντι χρηματικής αμοιβής, την είσοδο τεσσάρων υπηκόων Συρίας που δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα στην ελληνική επικράτεια, από μη θεσμοθετημένο σημείο της Σάμου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.