AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Αυγ 2016

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους παιδικούς σταθμούς


Επίκαιρη ερώτηση – παρέμβαση για το σοβαρό θέμα των δημοτικών παιδικών σταθμών που απασχολεί δεκάδες νέες οικογένειες, κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Η παράταξη, η οποία πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε, ζήτησε απαντήσεις στα εξής:

"- Θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονιών δικαιούχων του προγράμματος ΕΣΠΑ;

- Μένουν θέσεις για γονείς που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ , αλλά έχουν ανάγκη εγγραφής των παιδιών τους και πόσες είναι αυτές;

- Θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολείται μέσω ΕΣΠΑ;

- Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των κτιρίων των παιδικών σταθμών ;


Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή:

- Έχουν γίνει 129 αιτήσεις δικαιούχων ΕΣΠΑ έναντι 168 πέρυσι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη 40 θέσεις κενές.

- Υπάρχουν 87 για γονείς που δεν δικαιούνται ΕΣΠΑ.

- Για το προσωπικό που απασχολείται με ετήσιες συμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ δεν υπάρχει θέμα και θα υπογραφούν κανονικά οι συμβάσεις τους.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τις άδειες κύησης και μητρότητας 8 εργαζομένων και έχει ζητηθεί κατ’ εξαίρεση αντικατάστασή τους για όσο διαρκεί η άδειά τους, ενώ παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα να καλυφθούν κάποιες θέσεις από τα 8μηνα κοινωνικής εργασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους γονείς να μην εφησυχάσουν από τις απαντήσεις και να σπεύσουν άμεσα για τις εγγραφές των παιδιών τους, ώστε να υπάρξει η πραγματική εικόνα της κατάστασης.

Όσον αφορά τις θέσεις του Κ.Κ.Ε και της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα και αφορούν στη δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις , χωρίς αποσπασματικά και ελλιπή προγράμματα (π.χ ΕΣΠΑ) με ημερομηνία λήξης.
 
Συγκεκριμένα καλούμε τους γονείς , όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζί μας:

- Αποκλειστικά Κρατικούς - Δημόσιους - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά, Ελλήνων ή μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Εξασφάλιση κτιριακής επάρκειας, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού.

- Ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

- Προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Να καταργηθεί το άρθρο 41 του Ν. 3979/2011 που προβλέπει την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εργαζόμενων παιδαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.

- Να καταργηθούν τα τροφεία. Μόνιμη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση
".