AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Αυγ 2016

Η φώκια "Αργυρώ" στην Τουρκία

Φωτογραφία από την εφημερίδα Hürriyet

Στις γειτονικές ακτές της Τουρκίας, ανάμεσα στο Kusadasi και τη Σμύρνη, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η μεσογειακή φώκια που συχνά παρατηρείται κοντά σε κατοικημένες ακτές της Σάμου και είναι γνωστή με το όνομα "Αργυρώ".

Από την εμφάνισή της στις τουρκικές ακτές, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Έρευνας "Αρχιπέλαγος" βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με την περιβαλλοντική οργάνωση SAD AFAG - Monachus monachus που την παρακολουθούν συνεχώς μαζί με τις τοπικές αρχές.

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Archipelagos - Institute of Marine Conservation" στο facebook


Οι Έλληνες ερευνητές ενημέρωσαν τους Τούρκους για τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης της συγκεκριμένης φώκιας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έπειτα από τη σχετική ενημέρωση, σε κάποιες περιοχές, οι τοπικές αρχές και φορείς επέδειξαν ιδιαίτερη επιμέλεια στην πληροφόρηση όλων των λουόμενων: ανά μία ώρα υπήρχε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα στις παραλίες ότι πιθανώς να εμφανιστεί φώκια στην περιοχή, ότι θα πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας, να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσέγγισή της και προφανώς το τάισμά της, αλλά και ότι πρέπει να την μεταχειρίζονται με σεβασμό όπως και κάθε άλλο άγριο προστατευόμενο ζώο.

Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη φώκια βρίσκεται στις τουρκικές ακτές και οι άνθρωποι του "Αρχιπελάγους" θεωρούν ότι υπό τις συνθήκες παρακολούθησης που υπάρχουν εκεί, είναι ασφαλής τόσο η ίδια, όσο και οι λουόμενοι που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Πηγή: Σελίδα "Archipelagos - Institute of Marine Conservation" στο facebook

Την νέα άφιξη της "Αργυρώς" στην Τουρκία κάλυψε η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Hürriyet. Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε: