AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Οκτ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Παγκόσμια Ημέρα της 3ης Ηλικίας στους Μυτιληνιούς Σάμου

Φωτογραφίες από τη σελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών στο Facebook

Η κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών Σάμου γέμισε το Σάββατο με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς 120 μέλη των Κ.Α.Π.Η του Βαθέος και του Καρλοβάσου ήρθαν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της 3ης Ηλικίας στο χωριό.

Προσφέρθηκαν σε όλους τηγανίτες από την σύζυγο του πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, Ελευθερία Ελευθερόγλου, καθώς επίσης και γλυκά εκ μέρους του Ν.Π.Δ.Δ "Σαμιακή Αρωγή".

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Σαββάτου στη σελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών στο Facebook! 














Φωτογραφίες από τη σελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών στο Facebook

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα της 3ης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της 3ης Ηλικίας εορτάζεται κάθε χρόνο την1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, και της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους.