AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Οκτ 2016

Τουριστική προβολή της Σάμου στη Φινλανδία


Τη Σάμο επισκέφτηκε από 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου - στο πλαίσιο των οργανωμένων επισκέψεων προβολής του νησιού από ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - η φινλανδή δημοσιογράφος Eeva Pesonen.

Η κ. Pesonen αρθρογραφεί στην εφημερίδα Kauppalehti, μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδες της Φινλανδίας (157.000 αναγνώστες ημερησίως).

Η δημοσιογράφος γνώρισε όλες τις ομορφιές του νησιού, ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους, γεύτηκε συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα και πραγματοποίησε πολλές συνεντεύξεις με επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να γίνει εφικτή η αποτύπωση της διαχρονικής εξέλιξης του τουρισμού στη Σάμο. 

 

Ο Δήμος Σάμου με τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού "Πυθαγόρας ο Σάμιος" είχε αναλάβει την διαμόρφωση του προγράμματος, τις ξεναγήσεις, την τεχνική και επικοινωνιακή υποστήριξη του ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ).

Ο στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, η μεταφορά της εμπειρίας της ελληνικής φιλοξενίας στους Φινλανδούς αναγνώστες και η δημιουργία της πεποίθησης ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και γεμάτος ιστορία και πολιτισμό προορισμός.