AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Οκτ 2016

Η σκακιστική ομάδα του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου σε ευρωπαϊκό τουρνουά


Μια ομάδα πέντε μαθητών και ενός εκπαιδευτικού από το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου Σάμου συμμετέχει φέτος σε ευρωπαϊκό τουρνουά σκακιού που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού δι' Αλληλογραφίας (International Correspondence Chess Federation - ICCF).

Η συμμετοχή στο τουρνουά γίνεται στο πλαίσιο του σχολικού σκακιστικού προγράμματος που λειτουργεί με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα σκακιού δυο φορές την εβδομάδα μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων.
 
Το ευρωπαϊκό τουρνουά ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τον Μάιο του 2017, μιας και είναι ένα είδος σκακιού δι’ αλληλογραφίας και παίζονται μια ή 2 κινήσεις την εβδομάδα σε κάθε παρτίδα.

Η ομάδα του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Σάμου αντιμετωπίζει την ομάδα του IES Jándula, από την Andújar της Ισπανίας και την ομάδα του Gimnazjum nr1, Tomaszow από το Lubelski της Πολωνίας.

Την εξέλιξη του τουρνουά μπορεί κανείς να την παρακολουθεί από την ιστοσελίδα της ICCF.

Διαιτητής του τουρνουά είναι ο Πολωνός (IA) Mariusz Wojnar, ο οποίος με θέρμη υποστήριξε και φέτος την ιδέα της διεξαγωγής ενός τουρνουά μεταξύ σχολείων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης ενώ την όλη προσπάθεια στηρίζει και ο εθνικός υπεύθυνος του ICCF για την Ελλάδα, Φώτης Αρμπής.

Είναι η δεύτερη φορά που η σχολική ομάδα της Σκακιστικής Λέσχης του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου “Μαραθόσποροι” συμμετέχει σε ένα σκακιστικό τουρνουά με άλλα σχολεία από την Ευρώπη καθώς τη σχολική χρονιά 2015 – 2016 συμμετείχε σε ένα ανάλογο σκακιστικό δρώμενο.