AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Οκτ 2016

Νέα ιστοσελίδα για την πλούσια χλωρίδα της Σάμου


Μια νέα ιστοσελίδα που αναδεικνύει την πλούσια πανίδα της Σάμου ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από λίγες μέρες.

Η ιστοσελίδα αποτελεί μια προσπάθεια να παρουσιαστούν δωρεάν φωτογραφίες και στοιχεία για ορισμένα από τα είδη της χλωρίδας της Σάμου.

Είναι μεταφρασμένη στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.



Για κάθε είδος παρουσιάζονται φωτογραφίες και το όνομα του, το επιστημονικό του όνομα, την οικογένεια της χλωρίδας που ανήκει καθώς και το χρώμα του άνθους του.

Παρατίθεται λίστα των φυτών της χλωρίδας βάσει του ονόματος τους, του επιστημονικού τους ονόματος, της οικογένειας τους καθώς και βάσει του χρώμα του άνθους τους.

Παράλληλα, πατώντας σε κάποιο σύνδεσμο της λίστας των φυτών εμφανίζεται η αντίστοιχη ιστοσελίδα του φυτού όπου παρατίθενται και σύνδεσμοι στα αντίστοιχα άρθρα της Wikipedia, όπου μπορεί να πάει ο χρήστης για περισσότερες πληροφορίες.

Πατώντας στις μικρογραφίες των φωτογραφιών εμφανίζεται μεγαλύτερη η φωτογραφία ενώ αναγράφεται στα στοιχεία και ο μήνας που έγινε η φωτογράφηση.

Αφού φορτώσει η φωτογραφία μετακινώντας το ποντίκι πάνω στη φωτογραφία γίνεται μεγέθυνση (zoom in) του σημείου αυτού για να μπορεί να δει ο χρήστης τη φωτογραφία με περισσότερη λεπτομέρεια.

Επίσης υπάρχει σύνδεσμος όπου μπορεί ο χρήστης να δει ολόκληρη τη φωτογραφία σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι και η αναζήτηση που μπορεί να κάνει ο χρήστης βάσει ονόματος, επιστημονικού ονόματος, οικογένειας φυτού και χρώμα άνθους. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και βάσει του μήνα που λήφθηκε η φωτογραφία.

Η ιστοσελίδα μπορεί να προβληθεί και από κινητά τηλέφωνα.

Θα προστίθενται νέα είδη της χλωρίδας και στο μέλλον και καινούργιες φωτογραφίες.