AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2016

Παρατείνεται η απεργία στα πλοία


Νέα διήμερη πανελλαδική απεργία, έπειτα απο την τρέχουσα (2 και 3/12), εξήγγειλε το Σάββατο η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο), που αποφάσισε να συνεχίσει να κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Πιο  αναλυτικά, η Π.Ν.Ο, με αιχμή κυρίως το φορολογικό και ασφαλιστικό των ναυτικών, "αφού έλαβε υπόψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης", αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα της με νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις  κατηγορίες πλοίων, που θα αρχίσει στις 06:01 ώρα της 4ης Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή και θα λήγει την 6η Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 06:00, με προοπτική κλιμάκωσης. 

Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο.

Ταυτόχρονα, η ΠΝΟ αποφάσισε την πραγματοποίηση παν-ναυτικής, πανεργατικής συγκέντρωσης, εν ενεργεία και συνταξιούχων, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η διοίκηση της Π.Ν.Ο ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, "διότι ο αγώνας ο  οποίος διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία".