AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα σαμιώτικα κρασιά πήγαν Θεσσαλονίκη!

Ο υπεύθυνος marketing της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, Γιάννης Παρασύρης στην έκθεση οίνου "Χάρτης των Γεύσεων" στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία του My Samos Blog

Στον 14ο "Χάρτη των Γεύσεων", που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δίνει το "παρών" για άλλη μια χρονιά η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Την Ε.Ο.Σ.Σ εκπροσωπούν ο υπεύθυνος marketing, Γιάννης Παρασύρης, και ο υπεύθυνος πωλήσεων εσωτερικού, Τίτος Φραντζής, μαζί με τους δύο οινολόγους της Ένωσης.

Δείτε φωτογραφίες του My Samos Blog από το stand 229 της έκθεσης, στο οποίο παρουσιάζονται τα κρασιά της Ε.Ο.Σ.Σ:

Από αριστερά προς τα δεξιά τα γλυκά κρασιά "Samos Vin Doux", "Samos Anthemis", "Samos Grand Cru", "Samos Nectar" εξαετούς παλαίωσης με την καλαίσθητη συσκευασία δώρου, το νέο ημίξηρο "Αγέρι του Αιγαίου" και το ξηρό "Αγέρι του Αιγαίου". Στο ίδιο stand οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν επίσης τα λευκά ξηρά κρασιά "Golden Samena", "Samena" και "Ψηλές Κορφές".
 




Το Σάββατο, το ξηρό "Αγέρι του Αιγαίου (Aegean Breeze)" του 2015 και το νέο ημίξηρο "Αγέρι του Αιγαίου" του 2016 συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή με τίτλο "New Wines On The Block" μαζί με άλλα 11 κρασιά τα οποία βρίσκονται στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας τους.

Δείτε φωτογραφίες από το stand "Γευστικές Εξερευνήσεις" της έκθεσης "Χάρτης των Γεύσεων" στο ισόγειο της αποθήκης Γ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης:




Το ίδιο απόγευμα, το Samos Anthemis του 2009 έλαβε μέρος μαζί με 15 άλλα κρασιά στην δοκιμή με τίτλο "Τα γλυκά κρασιά του χάρτη" στο ίδιο stand.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 12:00 - 20:00.

Το εισιτήριο ημέρας κοστίζει 7 ευρώ, ενώ το εισιτήριο διημέρου 12 ευρώ.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες του My Samos Blog από την έκθεση "Χάρτης των Γεύσεων"!





Περισσότερα για την έκθεση

Τα νούμερα – κλειδιά της 14ης διοργάνωσης: 115 οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, περισσότερα από 600 κρασιά προς γευστική δοκιμή και 15 παράλληλες εκδηλώσεις αποδεικνύουν ότι ο Χάρτης των Γεύσεων, εκτός από τη σημαντικότερη καταναλωτική έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα, έχει εξελιχθεί στη μεγάλη οινική  "ιστορία " της χρονιάς.

Έτσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, για δύο ολόκληρες ημέρες, η Αποθήκη Γ' μετατρέπεται στο σωστό σημείο συνάντησης για να δοκιμάσετε ένα συναρπαστικά ευρύ φάσμα κρασιών…

Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου. 

Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2016, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την  "παιδεία του κρασιού " και την  "εμπειρία της γεύσης " που προσφέρει.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2016, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.