Κυκλοφόρησε το ημίξηρο "Αγέρι του Αιγαίου", ένα νέο προϊόν της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, με έντονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας λευκού μικρόρωγου μοσχάτου.
Η ευεργετική επίδραση της καλοκαιρινής Αιγαιοπελαγίτικης αύρας, βοηθά το χαρισματικό Μοσχάτο της Σάμου να δίνει απλόχερα ένα κρασί με έντονα ανθικά και φρουτώδη αρώματα.
Στη μύτη ξεχωρίζουν για την έντασή τους το τριαντάφυλλο, και το γιασεμί ενώ στο στόμα κυριαρχούν τα φρούτα με θύμησες από ροδάκινα, μήλα και αχλάδια.
Σερβίρεται στους 8-10°C και πίνεται μόνο του ή συνοδεύει φρούτα, απαλά τυριά και ξηρούς καρπούς - Ένα τέλειο κρασί για κάθε εποχή.
Οι
φίλοι των κρασιών της Σάμου από τη Βόρεια Ελλάδα θα μπορέσουν να απολαύσουν το ημίξηρο "Αγέρι του Αιγαίου" στον "Χάρτη των Γεύσεων" στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου.