AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2016

Οι Σαμιώτες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Ένωση της Σάμου στις 27/11


Ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας" θα εορτάσει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην συμπρωτεύουσα την Ένωση της Σάμου με την Μητέρα Ελλάδα.

Στον εορτασμό έχει προσκληθεί ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα τιμηθεί ο Σαμιώτης καθηγητής λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλης Βαρβούνης, για τις διδακτικές, ερευνητικές, συγγραφικές και εκδοτικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα της ημέρας είναι το εξής:

09:30. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο των πεσόντων του δήμου.

Παράθεση καφέ στον χώρο του δημαρχείου.

12:00. Έναρξη τελετής - Απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από χορό ιεροψαλτών - Χαιρετισμοί.

12:30. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την πρόεδρο του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας", Σταματία Γρηγορίου.

12:45. Τιμητική διάκριση του καθηγητή λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλης Γερασίμου Βαρβούνη. Αντιφώνηση του κ. Βαρβούνη.

13:15. Παρουσίαση του προγράμματος της χορωδίας του συλλόγου, υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Κούκα.

Θα ακολουθήσει γεύμα με πλούσιο μενού και σαμιώτικο κρασί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace για τους προσκεκλημένους, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, με αντίτιμο 20 ευρώ ανά άτομο.

Η μετάβαση στο Πανόραμα και η επιστροφή από εκεί θα γίνει με λεωφορείο, με μέριμνα του συλλόγου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον εορτασμό παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στα τηλέφωνα 2310447953 ή 6932450343 (κ. Σταματία Γρηγορίου) και 2310432913 (κ. Νίκος Αποστολάτος).