AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2016

"Το μεταναστευτικό στη Σάμο λύνεται, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση"


Με αφορμή την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Σάμου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου έφερε ξανά στο προσκήνιο την πρόταση που κατέθεσε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιανουαρίου 2016. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, Αντώνη Σίμο, "η πρώτη παράγραφος της πρότασής αυτής δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή με επακόλουθο να βιώνουμε σήμερα τις δυσμενείς επιπτώσεις του Hotspot. Η δεύτερη παράγραφος υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, μετά από παρέλευση 4 μηνών. Ευελπιστούμε ότι τα γεγονότα θα αναγκάσουν τη Δημοτική αρχή να υιοθετήσει και τις υπόλοιπες 2 παραγράφους.

Η πρόταση της Αδέσμευτης Κίνηση Πολιτών Σάμου στις 13/1/2016 ήταν αναλυτικά η εξής:

1ον. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου να μην ενδώσει στη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων (Hot Spot), φέρνοντας το θέμα απευθείας στο σαμιακό λαό για να αποφασίσει με τοπικό δημοψήφισμα.

2ον. Να απομακρυνθούν, σε συνεργασία με την περιφέρεια Β. Αιγαίου, άμεσα οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαμονής των προσφύγων από τη χερσαία ζώνη των λιμένων Σάμου και Καρλοβάσου και να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διαχείριση των προσφυγικών ροών να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η παραμονή των προσφύγων στο νησί μας να μην ξεπερνά το ένα 24ωρο. 

3ον. Να ζητηθεί από την κυβέρνηση να προβεί στην καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο και να απαιτηθεί η απομάκρυνση, αφενός μεν όσων δεν προσφέρουν κοινωνικό έργο, αφετέρου δε όσων επιτείνουν με τις ενέργειές τους την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο νησί μας.

4ον. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η μετεγκατάσταση του υπάρχοντος κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών από την πόλη της Σάμου σε έτερο χώρο εκτός αστικού και τουριστικού ιστού
".