AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2016

Δεν δίνουν τα ξενοδοχεία τους για φιλοξενία μεταναστών οι ξενοδόχοι της Σάμου

 

Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η θέση των ξενοδόχων της, Σάμου παρά τις πιέσεις της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε, να μην δώσουν τις μονάδες τους για την φιλοξενία των μεταναστών.

Αυτή ήταν και η απόφαση που επικαιροποιήθηκε στην γενική συνέλευση του κλάδου όπου γνωστοποιήθηκε ότι η πίεση από την πλευρά της Υ.Α εντάθηκε αφού κλιμάκιό της επισκέφτηκε το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Σάμου ζητώντας οι ξενοδόχοι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους άμεσα στους μετανάστες (και με φθηνές τιμές κατά προτίμηση), δημιουργώντας ουσιαστικά δομές σε όλη τη Σάμο.

Ο σύλλογος ξενοδόχων συμβουλεύει όλα τα μέλη του να μην κάνουν παρακινδυνευμένες κινήσεις και να προασπίσουν έμπρακτα τον τουριστικό χαρακτήρα του νησιού.

Επίσης από την πλευρά των ξενοδόχων έγινε ξεκάθαρο ότι θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Δήμου για το μεταναστευτικό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζής κάθε κινητοποίηση που γίνεται με σκοπό την επιβίωση τους βρίσκει σύμφωνους. Στη συνέλευση επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα ενώ παρουσιάστηκε  ο απολογισμός του 2016 και κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2017.

Πηγή: era-aegean.gr