AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2016

"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μέρος γενικότερου σχεδίου ξεπουλήματός τους"


Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ)" για την αύξηση του Φ.Π.Α στα ακριτικά νησιά εκθέτει ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Σίμος.

Οι θέσεις αυτές συνοψίζονται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Συμμεριζόμενοι τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων της Σάμου, για την περαιτέρω οικονομική συρρίκνωση και απομόνωση των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί στην παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει το συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά. Το πρώτο βάναυσο κτύπημα που δέχτηκαν τα ακριτικά νησιά, εξαιτίας των λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών στο μεταναστευτικό ζήτημα, έρχεται να διαδεχτεί ένα εξίσου βάναυσο οικονομικό κτύπημα με την αύξηση του ΦΠΑ.

Με την αύξηση του ΦΠΑ το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων στα νησιά θα εκτοξευθεί στα ύψη, μαζί με τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά συνδυαζόμενη με τα υψηλά μεταφορικά θα επηρεάσει όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά όλη την τοπική κοινωνία. Επιπλέον η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του τουρισμού θα μειωθεί, το τουριστικό προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Ακριβό τουριστικό προϊόν σημαίνει αλυσιδωτά λιγότεροι επισκέπτες, συρρίκνωση των εσόδων, λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας. Οι συνέπειες από την παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης δεν θα έχει μόνο οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά μακροπρόθεσμα θα επιφέρει βαρύτατες εθνικές και γεωπολιτικές συνέπειες. 

Το σχέδιο εξαθλίωσης και ξεπουλήματος των ακριτικών νησιών έχει τεθεί σε εφαρμογή. Στο χέρι μας είναι εάν δεχτούμε παθητικά το ύπουλο αυτό σχέδιο ή εάν αντισταθούμε σθεναρά και το ανατρέψουμε προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον τόπο μας".